RSS
email
0

Zapatero inicia les converses amb ETA

Fa escassament dos minuts, que el president del Govern Espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero ha acabat la roda de premsa que hi havia prevista per la 1 del migdia, i en la que ha anunciat l'inici de les converses amb ETA. Ha explicat, entre altres coses, que no es pagarà cap preu polític, i ha tingut un record a les víctimes del terrorisme. No ha fet cap menció a la posició intransigent del PP en aquest procés de pau. De totes maneres, Rodríguez Zapatero té tot el suport de tots els partits representats al Congrés excepte del PP. Aquest és motiu suficient per a continuar la política antiterrorista del Govern central. Per tant, queda sobradament clar que la prioritat del PP no és ara per ara, donar suport a la bona feina que està fent Zapatero per acabar amb ETA.
Read more
0

Adéu Maragall

Nova etapa al capdavant del nostre país. El President Maragall, un cop passat el referèndum de l'Estatut, ha fet pública la seva renúncia a encapçalar la candidatura del PSC-PSOE a les eleccions al Parlament de Catalunya de la tardor vinent. En els darrers dies havien agafat molta força les veus que apostaven per Montilla com a candidat, proposta que finalment s'ha consumat en detriment d'un Maragall molt tocat políticament. No deixa doncs de ser una bona notícia que el polític que ha exercit de President del nostre país durant dos anys i mig, el polític que ha exercit de President del nostre país havent perdut les dues eleccions a les que es va presentar, abandoni el càrrec. Una legislatura marcada per fracassos (corona d'espines, informe Sellarès, l'helicòpter de Milà, la crisi del Carmel, el 3 %, el suflé, les dones maltractades, les remodelacions del Govern - incloses les remodelacions que no li van deixar fer -, la crisi de la Braun, la sortida d'ERC del Govern...) que determinaran el mal fer del President Maragall. Gràcies pels seus serveis President, però Catalunya, encara mereix més. I més, no és el Montilla que representa un socialisme ranci català dependent del Madrid, que quedi clar.
Read more
0

Aclaparadora victòria del sí malgrat la participació


Després de més de tres anys (campanya electoral inclosa) parlant d'estatuts, finalment el poble català ha refrendat el projecte d'estatut aprovat per les Cortes Generales, amb gairebé un 74 % dels vóts emesos. Si bé és una bona notícia que 3 de cada 4 catalans que han votat, hagin preferit mirar al futur i no quedar-se anclats amb l'estatut del 1979, el que no ha estat tan bona notícia ha estat la participació que s'ha quedat a les portes del 50%. Hi ha opinions per a tots els gustos, des de qui defensa que és normal el 49 % de participació perquè la gent estava tipa d'estatut, fins als qui diuen que és preocupant que la gent passi d'un tema que afecta de ben aprop a la vida de les persones i a la política del país. També hi ha qui ha carregat durament contra Maragall i els governs, i qui ha justificat aquest índex al·legant que la culpa és de la poca sensibilitat de la gent. En qualsevol cas, el resultat de la participació no deslegitima el resultat del referèndum ja que malgrat les circumstàncies, la meitat de la població va decidir participar. Malgrat tot, aquesta poca participació no deixa de ser un toc d'atenció als nostres governants, que, tinguin o no la culpa, ha d'estar alerta. Per cert, el toc d'atenció també se l'han endut ERC i el PP. Que cadascú, tregui conclusions.
Read more
1

Decàleg del nacionalista català

Navegant per internet he trobat un decàleg del nacionalista català que tot seguit detallo:

1.- Catalunya és la teva terra. Aquesta és la teva nació.

2.- La terra és sagrada. Traïdor qui gosi profanar-la.

3.- Llengua, història, comarques, ecologia, folklore, institucions i festes nacionals són el teu patrimoni: guarda'l gelosament i enriqueix-lo.

4.- No et venguis Catalunya, ni per partidisme, ni per diners, ni per cap mena de poder... ni per res.

5.- No matis ni atropellis en nom de cap consigna. No et deixis matar ni atropellar perquè sí.

6.- No regategis el dret de ser català a cap ciutadà. Tots els qui estimen la terra tenen dret a reclamar-la com a seva.

7.- No imposis a ningú la teva nacionalitat. Catalunya és terra de llibertat.

8.- No t'enlluernin aventures forasteres. Catalunya és el teu camp de treball. Això no et priva d'ésser solidari amb tots els homes.

9.- No serveixis els enemics del teu poble. Són enemics de tots els pobles del món.

10.- Sigues crític: Catalunya no és la terra millor, és simplement la teva.

Què et sembla?

Read more
2

Una campanya de baixa intensitat


Aquests dies segueixo la campanya sobre el referèndum de l'Estatut amb una certa estupefacció. Dies enrera parlava dels lemes de cada partit polític. Aquests dies s'han desxifrat nous lemes. El PP ha escollit "Pensa en Catalunya: Digues NO" mentres que ICV-EUiA ha optat pel lema "D'esquerres, catalanista i ecologista: Sí a l'Estatut". Aquests segons però, emetent un espot publicitari crític amb el PP. Mentrestant, tant ERC com PSC-PSOE segueixen encarrinclonats en la seva campanya global negativa. Negatius perquè estan duent a terme una campanya carregant contra altres forces polítiques. Els socialistes han optat pel "Sí: guanya Catalunya. No: guanya el PP". En canvi ERC segueix criticant PSC-PSOE i CiU en els seus respectius espots televisius combinant-ho amb una rància explicació del per què cal votar no. De fet, 4 dels 5 espots dels republicans es dediquen a criticar a altres partits. Em produeix tot plegat una certa repugnància, rebuig a la campanya que estan executant aquests dos partits polítics. És lamentable que enlloc d'explicar per què cal votar sí, o per què cal votar no àmpliament, inverteixin temps en criticar als seus contrincants. En aquest sentit, cal destacar la campanya neta de crítiques que està fent Convergència i Unió a favor del sí, qui ha mantingut el seu "1979 o Futur? Sí a l'Estatut, Sí al Futur, Sí a Catalunya".

L'altra cara de la moneda és com s'està vivint aquesta campanya a la resta de l'Estat. La realitat? Un pols entre el PSOE i el PP. Utilitzar per tant, un nou marc polític per a Catalunya per a desgastar la política del President Zapatero no té cap raó de ser. Utilitzar, per no dir, aprofitar-se de Catalunya per a desinflar el PSOE és de pati d'escola. Cada moment té el seu fòrum per a ser crític amb el govern de torn, i això, ni Acebes ni el PP ho tenen clar. La política destructiva de la dreta espanyola està malgastant lamentablement els principis bàsics del diàleg i del seny que ha d'existir entre la pluralitat ideològica d'un estat de dret com és l'espanyol.
Val a dir però, que la cara amable de l'Estat ha estat el suport explícit que les forces nacionalistes de referència a Galícia i País Basc, BNG i EAJ-PNV, han donat a la opció del Sí. En aquest cas va ser a través d'un acte al Fossar de les Moreres organitzat per Convergència i Unió, referent català de l'aliança Galeuscat.
En definitiva, estem davant d'una campanya de l'Estatut que no està seguint el millor camí. Una campanya centrada més en la crítica que en la difusió del projecte. Una campanya, de baixa intensitat.
Read more