RSS
email
3

El candidat de la "Seu d'Urgel"

Sento aquest matí per la ràdio, que entrevisten al candidat socialista. Em sorprenen dos detalls d'aquest senyor. Per una banda, quan el periodista li pregunta que si pensa fer campanya per la resta del territori, atès que a banda del míting de Lleida amb ZP només s'ha centrat a la província de Barcelona, José Montilla li diu que ha fet campanya també a Figueres, La Seu d'Urgell, Tortosa i algún altre poble més. El periodista li recorda que aquests actes els ha fet en precampanya però que en campanya electoral només ha fet Barcelona província i l'acte de Lleida. Montilla segueix dient pobles, fins que el periodista l'interromp de nou per a recordar-li que tots els actes que diu els ha fet en precampanya, ja que l'emissora en qüestió ha seguit Montilla amb el "montibus" i que només s'ha fet Barcelona. Montilla treu pit dient que en els pròxims dies farà actes electorals per la resta del territori. Veurem si és veritat. L'altre qüestió que em crida l'atenció, és que quan parla de les ciutats on ha fet actes de precampanya, parla de la Seu d'Urgel enlloc de la Seu d'Urgell. Trist que un aspirant a President de la Generalitat no sàpiga ni tan sols dir correctament el nom d'una capital de comarca tan important com és la Seu, per al desenvolupament de l'Alt Urgell. No entro en més detalls, però així sr. Montilla, no anem bé.
Read more
0

"Pepe, pacta con quien quieras"

Amb aquesta frase, Rodríguez Zapatero autoritzava al candidat espanyolista José Montilla, a arribar als pactes que calguessin per tal d'assolir, al preu que sigui, la presidència de Catalunya. Inèdit que vinguin d'Espanya per promocionar un candidat al Govern català. Bé, inèdit tampoc, perquè tant González com Aznar, en les seves èpoques van aixoplugar als seus candidats a les nostres eleccions nacionals. Avui, els protagonistes són ZP i el gallec Rajoy, a banda de Joan Saura, Carod-Rovira i Artur Mas. I el preocupant és que en Montilla, avui candidat del PSC-PSOE, és més que mai el candidat de Madrid a governar Catalunya. La frase "Pepe, pacta con quien quieras" deixa en evidència que Montilla rep ordres de Ferraz i que l'única alternativa a un govern sucursalista de Madrid és el de l'Artur Mas. Diuen que més clar, l'aigua...
Read more
1

Un flac favor a la llibertat i a Catalunya

Dimarts passat, Ángel Acebes, secretari general del Partido Popular, fa un acte polític a Martorell. Com no podia ser d'una altra manera, ciutadans independentistes radicals i membres de la Joventut Socialista de Catalunya van anar a escalfar els ànims a l'acte popular. Tot plegat va acabar amb la intervenció de la Guardia Civil i darrerament coneguda actitud del diputat popular, regidor de Badalona i secretari d'organització, Xavier García Albiol. Fins i tot ha hagut d'intervenir el candidat socialista per expulsar al líder de la JSC de Martorell, mentres que el cas del regidor popular ha quedat en una clara exculpació per part de Josep Piqué, qui ha afirmat que "ja és el súmmum que els agredits, els ofesos i els copejats hàgim de donar explicacions" o "demanar disculpes ". Uns i altres, han fet un flac favor no només a la llibertat ideològica, sinó també a la mala imatge que s'ha aconseguit de Catalunya durant aquests anys de tripartit, ja que amb aquestes actituds d'intransigència democràtica queda ben palès, portes enfora, que la imatge de Catalunya està anant a tota màquina cap al camí equivocat.
Read more
1

Una mostra més de ranci espanyolisme

La darrera proposta "estelar" que ha sortit del carrer Nicaragua ha estat la de proposar un debat en castellà i en emissió per tot l'Estat. Un autèntic disbarat. Que Montilla i els seus acompanyants practiquessin una política en clau espanyola ja era una evidència des de feia temps, però la darrera proposta avalada pel desmesurat i pedant secretari d'organització José Zaragoza no té nom. Encara no han entès que es presenten per governar Catalunya i no Espanya. Sort que des de Convergència i Unió han posat seny al tema i han rebutjat un debat d'aquestes característiques. Les males veus diuen que tot plegat ha estat la solució que ha trobat el PSC-PSOE a les reivindicacions d'en Mas per a fer un cara a cara amb Montilla, però evitant que es pugui evidenciar el català tan dolent que té Montilla i que, està clar, desprestigia la imatge del Govern de Catalunya. Això diuen, les males veus.
Read more