RSS
email
0

L'abus de poder

Navegant per la xarxa he trobat aquest vídeo que és digne de veure. En aquesta ocasió els soldats americans van circulant per carrers d'Iraq fent absolut us i abus del seu poder. Durant 2 minuts i 37 segons arriben a fer fins a 7 demostracions d'aquest poder destructiu seu. Això vol dir cada 22 segons una demostració. Sincerament, no sé on arribarem a parar. I tot, diuen, en nom de la pau.



Read more
0

El meu suport al lehendakari Ibarretxe

Aquest matí, el lehendakari Ibarretxe declarava com a imputat davant del Tribunal Superior de Justícia del Pais Basc per la seva reunió amb el líder de Batasuna Arnaldo Otegui, considerada una causa penal per la part acusatòria. Ahir per la tarda començaven les mostres de suport envers el lehendakari amb una macromanifestació a Bilbao en suport seu. Aquest matí, els concentrats estaven davant del Palacio de Justicia de Bilbao. També hi era el Govern Basc en bloc i els màxims representants de les executives de l'EAJ-PNV, EA, IU-EB i Aralar. És el primer cop que s'imputa un lehendakari per aquest afer, i esperem que l'últim. No és comprensible com en un estat de dret es vulgui criminalitzar d'aquesta manera tan descarada el diàleg i la força de la paraula. Per tant entenc obertament que és un greu error d'aquest estat de dret en el que vivim. La paraula és la màxima arma que tenim els homes per a defensar les nostres conviccions i pensaments, i per tant, el que no pot ser és que aquells que estan en contra del diàleg, que intentin portar al cap del govern basc a la garjola a qualsevol preu. Sembla que vulguin guanyar als jutjats el que al carrer no guanyen i són minoritaris. Pels carrers d'Euzkadi, està clar. Primer va ser Atutxa i avui ha estat Ibarretxe. Qui serà el proper? Serà casualment nacionalista basc? De l'EAJ-PNV? Ànims Ibarretxe, ànims EAJ-PNV, ànims poble basc, que no esteu sols en la defensa d'aquesta gran arma que es diu diàleg i que es diu paraula.
Read more
0

Spanair dóna un impuls al mercat gironí

Sembla que Spanair aposta fort per Catalunya. Si fa uns dies el company blocaire Arza engegava una campanya a favor de l'aliança Star Alliance, avui Spanair torna a donar un impuls al mercat aeri català, especialment en terres gironines, on la companyia des d'avui, ha obert la ruta Girona - Madrid. Cert és que aquesta ruta, amb l'aposta d'Spanair, comptabilitzarà com el sisè intent que es fa, essent tots els anteriors frustrats. Però també és veritat que les condicions d'operativitat que té avui l'aeroport Girona-Costa Brava poden facilitar les coses a l'aerolínia. Però l'important de tot plegat és la opció que se li presenta al mercat espanyol i al mateix mercat gironí per afiançar-se d'una part del Principat que tradicionalment ha tingut una economia marcada pel turisme de la Costa Brava. No deixa de ser una aposta també pel mercat català. És així com de nou reitero el meu suport a la campanya de l'Arza.
Read more
0

La participació ciutadana és objecte de debat


Aquests dies el govern municipal d'Esplugues està accelerant l'aprovació d'un reglament que ha de regular el funcionament polític de l'Ajuntament (el denominat ROM "Reglament Orgànic Municipal"). I un dels punts que suscita més divergències és l'apartat dedicat a la participació ciutadana. Així ho vaig poder constatar dijous passat en un sopar que vam fer els portaveus del PSC-PSOE, PPC, ERC i nosaltres, per tractar aquest tema.

Hi havia tres posicions molt delimitades:
  1. Per una banda la del PSC-PSOE, que es resistia a recuperar la opció que els veïns puguin fer preguntes orals de forma directa durant el transcurs del ple municipal.
  2. La segona posició era la que defensàvem ERC i CiU, a través de la qual incidiem en aconseguir una fórmula compartida de fer preguntes tant orals com escrites però això sí, limitant el temps de cada intervenció.
  3. Per últim, hi havia la ja tradicional posició del PPC que es mostrava ambigü, com si la intervenció oral als plens fos un tema preferent però no estrictament necessari.
I amb aquests posicionaments va acabar el sopar, sense que arribessim a un acord clar sobre aquest tema. Però el cert és que si els socialistes volen aprovar el ROM pel ple del dia 9 de febrer hauran de fer algun pas més per aconseguir el tan ansiat consens que diuen voler. En els propers dies ho aclarirem.
Read more
0

Un "President" desaparegut

Fa uns dies, quan hi va haver la reunió entre Artur Mas i José Montilla, em va cridar l'atenció un detall. I és que un cop finalitzada la reunió, i qüestionada la "ma estesa" per part de Mas (qui va evidenciar la voluntat de submissió a la política de l'Estat amb el tema del desplegament de l'Estatut per part de Montilla), el que tocava era fer valoracions. Per part de Convergència i Unió, el seu president, el mateix Mas. Per part del Govern, el Conseller de la Vicepresidència, Carod-Rovira. Es clar, si la reunió l'havia tingut en Montilla, per què va encomanar a Carod que sortís davant dels mitjans de comunicació a fer valoracions? Una de dos, o Montilla amaga el cap sota l'ala i eludeix liderar la governabilitat d'aquest país, o bé es volia treure ferro a la reunió amb el cap de l'oposició i d'aquesta manera es situava en un lloc secundari de l'agenda política, la trobada entre Mas i Montilla. Són punts de vista, no tinc clar quin dels dos és el bo, potser... tots dos?
Read more
0

També rebrem al bisbe Cortès

El proper dia 8 de febrer, el bisbe de la diòcesi de Sant Feliu, Mons. Agustí Cortès visitarà la nostra vila. És una novetat que el govern municipal hagi decidit convidar als partits de l’oposició. Novetat perquè des que la sra. Díaz va assumir l’alcaldia d'Esplugues el passat mes de juny, hi ha hagut una permanent política d’aïllament cap a la resta de forces polítiques. Un aïllament que s’ha manifestat amb la visita d’autoritats i convidats institucionals a la nostra vila, i el govern municipal ja no ha tingut la delicadesa de no convidar-nos, sinó directament de no dir-nos res. Però em pregunto què ha motivat aquest canvi d’actitud, si el fet que a l’endemà hi hagi ple i vulguin evitar una esquitxada, o bé és l’efecte que van tenir la moció i l’article que vam publicar conjuntament CiU, ERC, ICV i PP als mitjans de comunicació locals. Potser totes dues coses. Esperem que aquest canvi de rumb respongui a una voluntat clara de sumar i no de restar.
Read more
0

Segueixen caient càrrecs territorials

Després del boom que va generar la decisió de Joan Carretero (exconseller d’ER al tripartit I) de crear un moviment conegut ja com a Reagrupament, altres càrrecs d’ER segueixen caient. És el cas de l’alcaldessa d’Argentona, Esther Merino, militant de la formació d’esquerres. La justificació oficial és que opta per a presentar una candidatura pròpia a Argentona, però la realitat és que el fet arriba en plena “crisi Carretero”. Però no només és notícia l’alcaldessa, sinó també una de les mans dretes de Carretero, la militant Ruth Carandell, qui ha registrat el domini reagrupament.cat. Un altre dirigent d’ER de Vic, Pere Vilarrasa, en el seu bloc s’ha sumat indirectament a les “tesis Carretero”. Els noms no acaben, i en aquesta ocasió, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Ramon Xena, també s’ha sumat a les “tesis Carretero”. Tot plegat evidencia que els més valents s’estan aixecant contra la submissió d’ER al poder centralista de Montilla. Qui havia de garantir la quota de catalanitat al Govern ha acabat renunciant als seus ideals d’una manera flagrant. I la militància republicana va donant tocs d’alerta a l’error de reeditar el tripartit. El temps va evidenciant que Catalunya mereixia un govern de concentració nacional, i aquesta idea és compartida cada cop més, amb molta de la militància del partit d’en Carod. “Senyor Carod, resi un parenostre per a recuperar la clau, però la clau per no perdre militants.”
Read more
2

Campanya: Per un aeroport intercontinental a Barcelona

El blocaire Marc Arza ha engegat una interessant campanya per reclamar l'arribada de l'aliança aèria Star Alliance, que integra la companyia espanyola Spanair, a la nova terminal del Prat. Aquest mateix matí el director de l'Aeroport del Prat anunciava en declaracions a RAC1 que l'aliança Star Alliance tenia moltes possibilitats d'assignar-se la nova terminal. Tot apunta que aquest és el preu que ha hagut de pagar el Ministerio de Fomento a canvi d'haver permès la retirada d'Ibèria i d'haver creat un pedaç com és ClickAir. Star Alliance està formada per 18 aerolínies i es tracta de l'aliança més gran del món. La segueixen Sky Team amb 10 aerolínies (la referència espanyola és Air Europa) i a la cua està l'aliança One World amb 8 aerolínies sent Iberia l'aerolínia de referència a l'Estat. És evident que per l'economia catalana és més interessant l'arribada d'aquesta aliança que no pas una low cost com és la filial d'Iberia ClickAir.

Adjunto el post íntegre de la campanya d'en Marc:

Campanya: Per un aeroport intercontinental a Barcelona


"D'aquí a poques setmanes AENA farà pública la seva decisió sobre la concessió de la nova terminal sud de l'aeroport del Prat. Si bé és evident que per als interessos catalans resulta més atractiva la oferta del grup Star Alliance, que convertiria Barcelona en un centre d'intercanvi amb vols intercontinentals, hi ha la possibilitat que AENA no afavoreixi aquesta opció.

Més enllà del suport que Ajuntament, Cambra de Comerç, Universitat i d'altres institucions, han donat a la oferta del grup Star Alliance, seria bó fer veure a AENA que aquesta qüestió té una transcendència social i política que supera la institucional.

Us demano que us sumeu a l'enviament del correu electrònic que trobareu a continuació. Podeu fer-lo arribar a l'adreça servicios-aeroportuarios@aena.es amb còpia a campanyahub@hotmail.com per tal de poder seguir-ne l'impacte.

Feu-ho correr!"
___________________________________________________________________
Apreciados/as Sres./as de AENA:

Me dirijo a ustedes para manifestar mi preocupación ante la inminente decisión de AENA sobre la adjudicación de la nueva terminal del aeropuerto de Barcelona.

El Ayuntamiento de Barcelona, las Cámaras de Comercio, las Universidades y la sociedad civil, coinciden en el mayor atractivo y potencial de la oferta presentada por el grupo Star Alliance. Un proyecto que permitiría a Barcelona consolidarse como referencia europea y hub intercontinental. Ante esta posibilidad, la oferta de una compañía de bajo coste como Click Air, no puede considerarse una opción de futuro sino una interferencia en el desarrollo del propio aeropuerto y la economía catalana.

Por todo ello, es justificado el temor a que la necesidades de amortización de la nueva T4 del aeropuerto de Barajas, los intereses de Iberia como antigua compañía de bandera y la inercia centralista del estado, condicionen una decisión que resulta evidente desde los intereses del aeropuerto de Barcelona y la sociedad catalana.

Espero, esperamos, una decisión ajustada a la lógica más allá del modelo unipolar que AENA ha impulsado hasta hoy.

Atentamente,


El teu Nom

Read more
2

Similituts comparables


Navegant per la xarxa he anat a caure a un bloc que té penjada aquesta imatge d'en Xavier Vendrell (ER), el qual és comparat amb Al Capone. Una comparació en el seu físic, està clar. Algú diria que són "clavats". Assemblar-se s'assemblen oi? Curiositats de la vida.
Read more
2

El confidencial "Son com son" desapareix de la xarxa

El bloc confidencial Son com son, un dels que es va erigir com a pioner com a resposta a la constitució del tripartit II, aquesta mateixa setmana ha desaparegut de la xarxa. Son com son va ser un dels confidencials digitals que, juntament amb el Tripartit-Watch, van desemascarar que ER estava al darrera de l'altre polèmic confidencial "Busot" (aquell que per cert, no permet la rèplica). La rumorologia virtual apunta a què aquest confidencial ha estat atacat per hackers propers a Busot atès que va ser un dels copartíceps (com dèia, juntament amb el Tripartit-Watch) en delatar-los. No vull fer futurologia, però si tots els confidencials han d'acabar com el Son com son, haurem d'esperar a què reaparegui un virtual tripartit III per revifar-los? És evident que qualsevol és lliure de fer el que vulgui, però jo soc dels qui creu que més que confidencials, el que calen són confidents que diguin amb la cara descoberta, les coses tal com són.

A la imatge, captura del Tripartit-Watch, confidencial germà del Son com son.
Read more
0

L'habilitat del tripartit II

Sembla que aquests dies, el que està de moda és fer valoracions sobre si existeix o no una crítica al lideratge de l'Artur Mas al sí de Convergència. Aquesta valoració aparentment sorgeix de les files d'Unió Democràtica segons diverses fonts, però vingui d'on vingui el rumor, el tripartit II està aprofitant-ho molt bé per desviar les mirades cap a Convergència i cap a Convergència i Unió. D'aquesta manera, el govern de Montilla aconsegueix passar encara més desapercebut del que ja passa, especialment durant uns dies on la seguretat ciutadana és la gran taca negra del tripartit II, el qual no està sabent fer front als reiterats robatoris dels "silenciosos" que estan aflorant per tot el país. Gran habilitat la del tripartit II. L'important és fer el menys soroll possible i desviar les mirades cap al primer partit de Catalunya. Així està clar que no arrencarem de cap manera els problemes del país, però com passa des de fa quatre anys, el govern segueix amb el nord perdut.
Read more
0

Daniel Ortiz dimiteix per desavinences amb Unió

Daniel Ortiz, militant d'Unió Democràtica, excandidat de CiU a les passades eleccions europees i persona de confiança de Duran Lleida, ha presentat la seva dimissió de la direcció del partit socialcristià, concretament de la Vicepresidència Executiva de Política Sectorial i Programes, justament la vicepresidència de la que depenen més àrees segons l'organigrama de la direcció socialcristiana. Ortiz, en declaracions a RAC1 ha manifestat que la motivació de la seva dimissió ha estat "per un procés intern i personal de reflexió durant molt de temps, que ha culminat amb un distanciament progressiu i gradual del projecte de la direcció actual" i ha qualificat el seu posicionament en el partit de "desacord creixent". Les males veus apunten que Ortiz, juntament amb Núria de Gispert (baronessa intocable d'Unió), formen el "clan convergent", dit en altres paraules, que són partidaris d'un acostament en positiu cap a Convergència Democràtica, i no de l'actitud hostil que Duran Lleida i Pelegrí estan tenint cap al partit d'Artur Mas. És evident que les coses no pinten bé dins del partit socialcristià, i que dia a dia, cares noves van posicionant-se amb més o menys intensitat cap al totpoderós líder de la Franja. Primer Vicenç Pedret, ara sense trencar cap plat Daniel Ortiz... Qui serà el pròxim?
Read more
0

"Busot" censura la rèplica

Aquests dies els confidencials Tripartit-Watch i Són com són estan fent un rigorós seguiment sobre el bloc anònim Busot. Tant un com l'altre han demostrat els vincles que Busot té amb Esquerra Republicana i la JER. No és ètic utilitzar blocs anònims i finançats per un partit de govern, per a ser crítics amb CiU especialment, i amb altres personatges que no siguin de la "corda" de Busot. Però no pretenc evidenciar aquesta jugada, sinó denunciar obertament que fa uns dies vaig decidir deixar un comentari a la notícia "Madí és ric però no ruc i ha caçat a la primera la intoxicació d'Unió a La Vanguardia". Simplement matitzava que l'adreça de la Federació de CiU era el carrer Còrsega. D'aquí vaig haver de sentir als dos primers "anònims" com, amb suprema ignorància, dèien que si la seu de Convergència estava a Còrsega, que si la d'Unió a Travessera... però sembla que la meva rèplica, on deia que la seu de CiU és al carrer Còrsega, just al costat de la de CDC (i si hi passeu ho veureu, un local dins el mateix edifici de CDC). El contingut de la discussió no té més importància que un matís, cèrtament. Però el que volia evidenciar és que els administradors d'aquest bloc, no tenen cap mena d'ètica al censurar la rèplica que vaig fer, simplement per al·lusions. Però bé, el progressisme d'alguns passa per aquestes pràctiques fosques. I tot, perquè els seus amics "anònims" (com ells per cert), no tenien la raó.
Read more
0

Manifestació tranquila

Ahir per la tarda va tenir lloc a Bilbao la manifestació en contra del terrorisme que va convocar el lehendakari Ibarretxe, amb motiu de l'atemptat de Barajas. Aquesta manifestació va dur-se a terme amb un lema modificat a darrera hora, quan es va saber la predisposició de Batasuna a assistir-hi. Finalment, l'esquerra abertzale va decidir no fer presència al·legant "interessos partidistes" i denunciant que la manifestació pretenia "donar cobertura" al Govern de Rodríguez Zapatero. Tot i la participació de més de 80.000 persones segons fonts de la policia local de Bilbao, no hi va haver incidents remarcables. Cosa que alguns apunten que sí que hi hauria hagut accidents si Batasuna hi hagués participat. Segueix sent incomprensible que el PP s'hagi aliniat amb Batasuna per no participar a la manifestació. Com pot ser que sigui més important un lema que la concentració de tots els demòcrates en una marxa antiterrorista? Diuen que els pols oposats s'atrauen, i sembla, pel que vam veure ahir, que és ben cert. Segueix sent aquesta, una situació crítica, però no s'ha de desaprofitar aquesta ocasió per aconseguir el gran repte: la pau. No vull acabar abans, sense destacar positivament el missatge institucional que va fer el lehendakari des de l'Ajuntament de Bilbao, perquè malgrat que al PSOE li pesi, i no diguem al PSE, Ibarretxe és el cap del Govern Basc, i ha de ser, indiscutiblement, part activa en el procés de pau.
Read more
0

El do de la inoportunitat

A totes les cases hi ha barretines tortes. Al sí de la federació, aquesta barretina es diu Duran Lleida. Tot plegat sembla que amb les darreres declaracions del secretari general de CiU, s'hagi instal·lat un clima d'amargor a les files nacionalistes. Aquest matí, entrevistat a RAC1, Josep Antoni Duran Lleida ha fet dues afirmacions particulars: no qüestionar el lideratge de l'Artur Mas i criticar la campanya electoral. És evident que si Duran s'atrevís a qüestionar el lideratge d'en Mas seria motiu o bé de dimissió o bé de trencar les relacions de CDC amb Unió. Però criticar la campanya electoral, doncs no és motiu per a plantejar a posteriori públicament. En Duran va participar en el polèmic dvd Confidencia.Cat i la resta de gent d'Unió també van ser partíceps del model de campanya que es plantejava per als comissis del passat dia 1. Era en aquell moment, quan calia mostrar discrepàncies (que s'ha demostrat que no hi eren, amb la participació del mateix Duran, reitero, al Confidencial.Cat). Des de CDC demanen que els quadres se centrin en les municipals, i es deixin de debats interns o externs de si cal o no governar l'Estat. Debat per cert, encetat també pel mateix Duran. Com diria el President Pujol, això no toca. Passades les municipals serà moment d'obrir tots els debats que calgui, però ara el que toca, és redreçar la barretina.
Read more
0

El 2007 comença tocat pel terrorisme d'ETA


Aquest és el primer comentari de l'any, i malauradament el tema que tractaré no és massa positiu, però aquests dies és el que bull a la política espanyola. Acavàbem l'any passat amb un atemptat d'ETA a la terminal 4 de l'Aeroport de Barajas.

Els primers dies de l'any, la Ertzaintza trobava nous explosius i armament pel País Basc. El Govern central quedava tocat després de l'aparent aturada del procés de pau. Així ho van manifestar destacats dirigents socialistes (José Blanco, la vicepresidenta De la Vega...). Zapatero convocava a Rajoy a La Moncloa per abordar l'atemptat. Han estat dies d'inquietut pel procés de pacificació del poble basc.

Finalment el lehendakari Ibarretxe es va decidir a convocar una manifestació per dissabte vinent. Les respostes a la manifestació: el PP, com era previsible, anunciava que no hi participaria. El PSE-PSOE va confirmar la seva assistència. I el carmelet de la cort, Batasuna, a través de Pernando Barrena i contra tot pronòstic, va anunciar la seva participació a la manifestació convocada pel lehendakari. Contrareacció del Patxi López que adverteix que no assistirà a la manifestació si hi va Batasuna. Darrer gest d'Ibarretxe: modifica el lema de la manifestació (a la que per cert, també assistiran CiU, ER i ICV) per forçar que Batasuna no hi assisteixi.

De tot plegat, malgrat ser dies d'actualitat política, el que més m'ha cridat l'atenció han estat dues reaccions. Per una banda la petició de Batasuna a ETA de què mantingui l'alto al foc. El portaveu nacional, Arnaldo Otegui era clar amb les seves paraules en roda de premsa que va fer des de Donostia dilluns pel matí: "en el compromís d'entendre que el diàleg polític resolutiu s'ha de desenvolupar necessàriament en absència de qualsevol tipus de violència". L'altra reacció que vull destacar és el comunicat que va fer la mateixa ETA dimarts pel matí, en el que lamentava les morts de Barajas i es mostrava disposada a recuperar el diàleg.

Aquesta actitud "prudent" d'ETA, em fa pensar que l'atemptat de Barajas no perseguia cap mort sinó donar un cop d'efecte davant del Govern de Rodríguez Zapatero. I les declaracions de la mateixa ETA junt amb una actitud "flexible" de Batasuna en tot plegat, encarrilen aquest punt de vista.

És incomprensible que surti ETA afirmant que lamenta les morts dels dos equatorians de Madrid. Des de quan ETA s'ha lamentat públicament d'una sola mort? El panorama és diferent, sens dubte, i malgrat haver perjudicat en el procés de pau, uns i altres han de seguir esforçant-se en aconseguir una treva definitiva, això sí, sense prepotència ni xuleria, perquè almenys, sembla que Batasuna està fent petits passos, que fins ara, mai no havia fet, i la xuleria i la prepotència, enforteixen l'entorn etarra, així que millor que no n'hi hagi, ni tan sols al carrer Génova de Madrid. Pel bé de tots.
Read more