RSS
email
0

Ecologia pràctica

En una societat cada cop més sensibilitzada pels problemes mediambientals, hi ha tot un conjunt de pàgines web d'organitzacions que ens conviden a seguir comportaments alternatius que afavoreixin un planeta més ecològic i sostenible. Terra.org ens ajuda a desenvolupar activitats ecològiques. Així, a la secció "Solidaritza't" ens informen sobre aparells que funcionen amb energia solar; a la secció "Rehabilitar" ens ensenyen com podem restaurar vehicles vells, fer bioconstruccions o recomanacions per l'hort i el jardí. També trobarem moltíssimes notícies i reportatges molt interessants.

Read more
2

Montilla a la deriva



Amb motiu del debat de política general que se celebra aquests dies, aquest matí l'activitat parlamentària ha donat definitivament el pas cap a l'ensorrament definitiu de la Presidència de la Generalitat.

Mentre Artur Mas proposava el rescat de peatges, la subsidiació dels tipus d'interès i l'elaboració d'una llei de consultes populars, tot liderant l'aspiració d'aconseguir remuntar la il·lusió del poble de Catalunya, Montilla es limitava a deixar anar una bateria d'accions administratives del Govern tot posant èmfasi en què Mas no havia aconseguit ser president de la Generalitat al primer cop, a diferència d'ell que sí que ho havia aconseguit. Fins i tot Montilla ha parlat de Duran Lleida en una clara evidència de la frustració que pateix el Tripartit per la seva fracassada gestió.

Cèrtament, és molt preocupant que el President de la Generalitat aprofiti una sessió de control al seu govern per a recordar al cap de la oposició que no és President. És molt preocupant que Montilla hagi aprofitat el temps per retreure en forma de rabieta tot plegat a en Mas, mentre tenim la Vall d'Hebrón col·lapsada, els trens de la Renfe fent tard de manera ja habitual, la incertesa de la futura assignació de la T-sud del Prat, o simplement la paràlisi de les obres de la Línia 9 del Metro.

Això sí, aquest senyor es permet enfrontar-se al President de CiU per recordar-li que ell ha estat President a la primera quan el que hagués hagut de fer hagués estat estendre la ma a la oposició i presentar solucions a la desgastada política del Tripartit-2.

La institució de la Presidència de la Generalitat mereix molt més, mereix un President que sigui conscient de la importància que té representar el nostre pais amb dignitat, amb valentia, amb convicció i sentiment de pertinença, i que sigui incapaç de desvirtuar el debat de política general. I amb Montillas, Carods i Sauras, el país seguirà navegant per les clavagueres del món.

Read more
3

La frase del dia


"Aquest president és com un vichy sense gas"

Aquesta és la frase que destaco de la declaració que l'analista polític Francesc Marc Àlvaro ha fet aquest matí al programa Minoria Absoluta de Rac1. Sens dubte, ha fet diana amb aquesta comparació de Montilla amb la popular aigua carbònica.

Read more
3

10 raons per a moure't amb scooter


  1. Ja no necessites carnet de moto fins als 125cc.
  2. Aparca on vulguis. Cada cop hi ha més aparcaments dissenyats només per a motos.
  3. Allibera't dels embussos. Costen al voltant d'un 1% del PIB a Europa.
  4. Estalvia diners. Un scooter nou pot adquirir-se per 1500 €.
  5. Tres rodes per a més seguretat. La nova generació d'scooters amb tres rodes elimina el problema de la seguretat, sobretot amb pluja.
  6. Estalvia. Gasta menys de quatre litres, una mica més de la meitat d'un cotxe.
  7. Més ecològic i racional. Produeixen menys emissions i són un mitjà de transport més lògic per a moure una persona.
  8. Fàcil de conduir, gairebé tant com una bicicleta.
  9. Aprofita la plaça de pàrquing. On entra un cotxe caben almenys tres motos.
  10. Condueix a l'aire lliure. Sense sostre, sense xapa, sense cinturó... sense lligaments.
Read more
0

Final de festa amb focs artificials

La Festa Major avui ha arribat al seu final amb el tradicional espectacle piromusical que s'ha fet a la Plaça Catalunya, al barri de La Plana. De l'espectacle poca cosa en diré, ja que en general m'ha agradat, si no hagués estat que la música anava pel meu gust, una mica desacompassada amb el tipus de petard que feien volar. Però tot i així, el balanç global és positiu. El video següent mostra el tram final de l'espectacle.


Read more
0

Pregó de Festa Major amb xiulades a l'alcaldessa incloses



Ahir per la nit, es va celebrar l'inici de les festes amb el popular Pregó de Festa Major, que va estar precedit pel seguici d'entitats. Per segona vegada em va tocar estar al balcó municipal, al voltant de la resta de portaveus municipals, del pregoner Recasens i de l'alcaldessa.

En Sergi Recasens va fer un pregó prou encertat, on va remarcar el seu arrelament a Esplugues a través de la seva esposa, i després va fer una síntesi del que havia significat l'Avenç al llarg dels seus anys de vida, tot acabant el pregó desitjant unes bones festes a tothom.

La intervenció d'en Recasens havia estat introduïda pel regidor de Cultura, qui va rebre quatre escridassades sense importància. Ara bé, el moment estelar va ser quan l'alcaldessa va agafar el micròfon. Les xiulades es van disparar i les pancartes contra el Pla Caufec es van anar extenent per la Plaça Santa Magdalena al llarg dels cinc minuts que va durar aproximadament el discurs de la primera regidora.

De nou es va evidenciar la poca vista de Díaz de fer durar cinc minuts el discurs, ja que amb mig minut hagués acabat amb unes xiulades, per cert, fora de lloc atenent que hi ha altres moments per ser crítics amb l'equip de govern que no pas l'inici de la Festa Major.
Read more
0

Arriba la Festa Major d'enguany

Avui donem el tret de sortida a la Festa Major d'aquest any amb el pregó aquesta nit (que anirà a càrrec del president de l'Avenç), el seguici d'entitats que partirà del Casal de Cultura, l'espectacle d'en Rubianes a l'Avenç, les havaneres a la Rambla del Carme, el cinema a la fresca a les Moreres o el concert de l'orquestra Mitjanit al Parc de les Tres Esplugues.

Un programa molt atapeït que posarà molt difícil als nostres veïns, poder arribar a tot arreu. Un dèficit amb el que comença la Festa Major i que el govern municipal no ha sabut resoldre ja que cada any es reitera amb el mateix. Menys quantitat i més qualitat, no?

I aprofitant l'arribada de les festes, en aquesta ocasió l'Esbart Vila d'Esplugues presenta la ballada que farà el diumenge vinent dia 23 al video següent:


Read more
0

Sobre l'Oxfam d'Intermón

El nom d’"Oxfam" prové del Comitè d’Oxford d'Ajuda contra la Fam, fundat a la Gran Bretanya durant la Segona Guerra Mundial, al 1942. Aquest grup de ciutadans d’Oxford va treballar en campanyes perquè els vaixells del bloc aliat duguessin cereals i ajuda alimentària a les dones i nens de Grècia, ocupada pel bloc enemic. Inspirant-se en el seu exemple, al 1995, una confederació internacional de 13 entitats va batejar amb aquest terme una ONG nascuda amb la mateixa missió: pal•liar la pobresa i injustícia en el món promovent els valors de la ciutadania global i el desenvolupament sostenible. Actualment, Oxfam ja té presència a més de 100 països i treballa amb 3.000 organitzacions locals des de diversos àmbits: educació, ajuda d'emergència, campanyes públiques de sensibilització, investigació i projectes de desenvolupament a llarg termini. A l'Estat espanyol, la ONG opera a través d'Intermón Oxfam i té set seus, una de les quals és a Barcelona.
Read more
1

Un moment per riure una mica

La xarxa sempre ofereix bons moments per riure una mica, per desconnectar uns segons de la realitat. El video següent n'és, pel meu gust, un bon exemple.

Read more
0

El comunicat de Convergència sobre les declaracions de Duran Lleida (text íntegre)


Comunicat de Convergència davant les darreres declaracions de diferents dirigents d’UDC sobre la iniciativa de CDC de refundar el catalanisme com a resposta obligada a la situació de desconcert i de manca de projecte i lideratge que es viu a Catalunya.

Davant les darreres declaracions de diferents dirigents d’UDC sobre la iniciativa de CDC de refundar el catalanisme com a resposta obligada a la situació de desconcert i de manca de projecte i lideratge que es viu a Catalunya, el Secretariat Permanent de CDC manifesta el següent:

1) Per a CDC, i en referència a les properes eleccions estatals, l’estratègia és la que es va definir i acordar conjuntament amb UDC el passat dia 23 de juliol.

CDC està a l’espera de desenvolupar aquells acords per concretar-los en un programa electoral que doni resposta a les inquietuds i necessitats del poble de Catalunya en un moment transcendent de la nostra història col·lectiva.

CDC també recorda que en la mesura que el 23 de juliol es va reiterar la confiança com a candidat en la persona de Josep Antoni Duran i Lleida, correspon a aquest posar en marxa els mecanismes interns de Federació per concretar el programa i l’actuació conjunta.

2) CDC vol recordar que el legítim propòsit de refundació del catalanisme que impulsem va més enllà d’unes eleccions, siguin les que siguin.

La raó de ser de CDC és el catalanisme com a base i com a nexe d’unió per defensar Catalunya i els interessos de tots els catalans. Més enllà de la confrontació entre dreta i esquerra, el catalanisme ha de ser l’element cohesionador de les voluntats, dels desitjos i dels anhels d’una majoria àmplia de la societat catalana.

CDC no renunciarà a la seva raó de ser, que creiem útil per a Catalunya, i més encara en les condicions actuals.

3) Creiem i confiem que la direcció d’Unió comprovarà que en la definició del nostre projecte s’hi poden sentir ben representats. Així ha estat durant 30 anys i així pot seguir essent en el futur.

4) Reclamem a la direcció d’UDC d’anar per feina i d’entendre que les discrepàncies públiques entre CDC i UDC acaben avorrint el poble de Catalunya i només serveixen per acontentar els nostres adversaris polítics.

I molt més en uns moments en els que els catalans esperen un debat d’idees i d’actituds que generin il·lusió i confiança, i no dubtes i malentesos que no porten enlloc

Barcelona, 17 de setembre de 2007

Read more
0

Les pataletes del no


Aquests dies en Duran Lleida està sortint força a la premsa, però no exactament per a fer alguna aportació solvent al projecte de CiU. Tot plegat ve de la proposta de casa gran del catalanisme que el president de CiU, Artur Mas, va fer dies enrera. En aquella ocasió, en Duran ja va manifestar el seu rebuig atès que entenia o entén, que "casa gran" implica també tenir en compte els sectors independentistes del país, entre els que s'hi recullen militants de CDC com d'UDC, un model d'estat al que ell no s'hi sent identificat, com altres militants de CDC i d'UDC.

Però una cosa és sumar tot el catalanisme per fer més força a Madrid i poder així fer un pas en ferm cap a la consolidació de l'autogovern de Catalunya, i l'altra, entendre que aquests passos suposin l'aposta definitiva per dotar Catalunya d'estructures d'Estat.

Per altra banda, estem d'acord que qualsevol militant de qualsevol partit polític, pot no estar d'acord amb la totalitat de les declaracions dels seus líders, o fins i tot amb les votacions i decisions que els regidors i diputats duen a terme dia rere dia. De fet, entenc que entra dins del sentit comú això. Però el problema s'agreuja quan són els propis dirigents que fan frec cap a camins diferents.

Especifico. En primer lloc, la divergència sobre el projecte de casa gran del catalanisme. Molt bé, acceptem tal diferència. Li segueix l'alto d'Unió a confirmar Duran com a cap de llista fins que no sàpiga quin projecte ha de defensar per Catalunya. Bé, un altre gest de poca prudència pel fet que l'únic que remarca és les diferències amb Convergència. Arriba una nova línia de conflicte. Ara en Duran no està d'acord amb anar de la ma de BNG i EAJ-PNV a l'hora de defensar projectes globals pel nacionalisme no espanyol. Però em pregunto què ha passat per voler-se desmarcar d'aquesta manera ara de Galeuscat, quan Unió va moure cel i terra per ser inclosa dins el trienni CDC-PNV-BNG abans d'esdevenir Galeuscat.

Entenc que hi hagi gent que miri Unió amb un cert recel, perquè vist des de fora, sembla una col·lecció de pataletes personals, més que un enfrontament clar del partit petit envers el gran. I ho afirmo assumint públicament molt bones relacions amb Unió a nivell local (que és al nivell que em moc). Però si cal consolidar de nou la presència de CiU a nivell estatal (que és ara el que toca), cal que en Duran faci un esforç per blindar el lideratge d'un grup parlamentari potent com ho ha estat anys enerer. Perquè en Duran té vàlua i molt bona capacitat de gestió, però de vegades es despista una mica en l'objectiu final: impedir una majoria absoluta del PP o del PSOE.
Read more
0

El suport de Galeuscat al nou govern espanyol


Coordinar-se EAJ-PNV, BNG i CiU després de les eleccions espanyoles per donar suport al futur govern espanyol. Aquesta és la proposta que Artur Mas ha defensat sobre el paper de Galeuscat en els pròxims mesos. Entenc que és una bona idea el fet que els nacionalismes històrics de l'Estat Espanyol vagin coordinats a Madrid, no només per donar suport o no a la investidura del futur president del govern central, sinó a pactar lleis que siguin clarament beneficioses pel futur de les nacions adscrites a Galeuscat. Ara bé, veig una certa dificultat d'arribar a acords, especialment pel fet que el BNG governa a Galiza amb el PSOE, circumstància que temporalment podria produïr una certa frenada sobre la proposta de Mas.

Per altra banda i canviant una mica el tema del post, personalment em sentiria còmode incorporant a la coalició Galeuscat al Bloc Valencià d'Enric Morera. Una oposició ferma però assenyada, sense estridències i amb una vocació pròpia de ser el govern nacionalista del País Valencià és el que aporta el Bloc a les terres valencianes. Tanmateix, no sé fins a quin punt, donar pas al Bloc a Galeuscat podria suposar una incomoditat per formacions més petites de l'Estat, com el Partido Andalucista, Unió Mallorquina o Coalición Canaria, o clarament per a ER o EA. Sigui el que sigui, no crec que fos un mal debat aprofundir en aquesta qüestió, tot i que estic segur que al sí de Galeuscat ja deuen tenir definida l'estratègia a seguir.
Read more
0

L'adéu d'Imaz

Josu Jon Imaz plega de la presidència de l'Euzkadi Buru Batzar. La rumorologia apunta a les darreres friccions que s'han esdevingut entre el corrent independentista que encarna Ibarretxe i els sectors més moderats apuntalats per Imaz. Al marge de la seva gestió al capdavant de l'EAJ-PNV, crec que la formació basca perd un actiu d'alt nivell amb la seva retirada, principalment perquè Imaz és un home que des del seu pas per la Conselleria de Industria, Comerç i Turisme del govern basc, ha estat a l'alçada de les circumstàncies, i ha acabat amb les habituals sortides de to del seu antecessor Xabier Arzalluz. Un fet prou rellevant com per tenir una vocació de govern capaç d'entendre's amb els qui tan sovint tenen la clau de pas de l'autogovern basc i català. De vegades sembla que aquesta capacitat d'entesa sigui considerada com un enemic dins del nacionalisme. Però al cap i a la fi, crec que és una virtut saber entendre's amb els qui tenen la paella pel mànec, principalment, perquè la independència i l'autogovern del País Basc, passen necessàriament per ells malgrat que això a molts ens pesi, i en això Imaz, va ser capaç d'afrontar l'època d'estridències del seu antecessor.
Read more
2

Una Diada perquè toca

L'any passat ja vaig tenir aquesta sensació de què la celebració de la Diada Nacional a Esplugues es fa perquè toca, i no per sentiment. És lògic per altra banda, venint d'un govern municipal socialista que sempre ha cregut en la ferma annexió a l'Estat espanyol. Ni una trista bustiada amb un pamflet explicant què és la Diada o animant als veïns a què pengin la senyera. Un acte on els altaveus tremolen i ni se sent un missatge instituciona light centrat en l'Estatut i no en l'aspecte reivindicatiu de la Diada. Un acte on el cant dels Segadors sona gràcies a la dèbil melodia d'una cobla. Un acte que acaba enfosquint per fer-se tard, i que crec clarament que amb la llum del sol li donaria més cos, si anés acompanyat d'altres mesures correctives. En definitiva, un acte institucional buit d'il·lusions i somnis que fa de la Diada un dia més i una trobada perquè toca. Calen mesures correctives pels propers anys perquè això no va bé. I no anirà bé mentre els nacionalistes catalans no puguem influïr en el govern municipal. Però amb constància, tot arribarà.
Read more
0

Actes de la Diada a Barcelona

El video recull els principals actes de la Diada Nacional que van fer la JNC i en Xavier Trias, president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona.

Read more
0

Nova etapa al bloc

Amb motiu d'aquest 11 de setembre, torno a donar activitat al bloc després d'uns mesos d'estiu de descans. Comença una nova etapa en la que als continguts tradicionals polítics, ampliaré poc a poc, amb noves idees, pensaments, o altres temes que consideri interessants i que al mateix temps consideri que poden enriquir aquest espai virtual. Ha arribat l'hora de fer un pas més. Que acabeu de passar una feliç Diada Nacional.
Read more