RSS
email

Bolívia decideix


Avui hi ha hagut eleccions a Bolívia. Un nou feu del populisme emergent llatinoamericà. Un feu emanat de l'idealisme demagog d'Evo Morales, cap de files del Movimiento al Socialismo de Bolivia, un partit polític socialista i que basa la seva gestió de govern en la nacionalització de l'economia i en promeses ideals amb complexa eficiència en el seu compliment.

L'alternativa a Morales és el candidat del Manfred Reyes, líder del Plan Progreso-Convergencia Nacional, la coalició liberal que pot allunyar el país més pobre de llatinoamèrica dels postulats totalitaris que ha sembrat l'acció política de Morales.

Malauradament però, les alternatives a Morales com Progreso o el Frente de Unidad Nacional tenen previsiblement poc suport polític. Veurem a partir de demà els resultats d'aquests comissis bolivians.

Bookmark and Share

2 comentaris:

Carles Agustí ha dit...

Evidentment l'altre dia no era sobre Hondures, sinó sobre el teu escrit d'Uruguai que volia escriure't. Sense treure't la raó del que hi deies, crec que Múgica era el millor candidat.

Desgraciadament crec que els partits tradicionals de llatinoamèrica tenen una greu crisi de falta de modernització i actualització, i molts d'ells esdevenen simples defensors de les oligarquies de sempre i són incapaços de reduir les tremendes diferències socials d'aquests països i que són el taló d'Aquil·les del seu desenvolupament.... Mostra'n més...

Això és el que ha deixat forat al populismes d'esquerres que comentes, que no tenen però una única cara. Una cosa és Chaves i un altra diferent Lula, Mújica o Morales.

És la meva opinió vaja. Salutacions.

Anònim ha dit...

Carles, no dic pas que no tinguis raó en el que dius, però dolent per dolent, menys intervencionisme. Algú va dir que no hi ha igualtat sense llibertat, i és una veritat com un temple!

Ara bé, a la nota a la que parlo sobre Mújica ja comento que està a mig camí entre Lula i Chaves. Però el referent llatinoamericà emergent del poble obrer és Lula i no Múgica.

El debat queda obert...