RSS
email
4

Els senyors de les contradiccions

Se m'ha acudit la brillant idea de visitar el web de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía. Fa dies que córre el rumor que a Esplugues presentaran candidatura, així que esperava trobar alguna mena d'informació al respecte; informació que no he sabut trobar. Si Ciutadans aconsegueix el 4,5 % dels vóts que va treure l'1 de novembre, estaran a les portes d'aconseguir 1 regidor dels 21 existents a Esplugues. Veurem però, si finalment acabem veient candidatura. Torno al tema. Al web de Ciutadans he trobat dos titular curiosos: Ciutadans quiere que los funcionarios catalanes respondan en castellano aunque no se lo pidan i Ciutadans pide potenciar la enseñanza del catalán en el resto de España. El primer que se m'ha acudit era pensar que aquests senyors estan abatuts en una autèntica contradicció política en el seu model de país. No veig viable que es vulgui potenciar l'ensenyament del català a la resta de l'Estat, perquè els funcionaris després, a Catalunya, no l'hagin d'utilitzar com a llengua per defecte. Em recorda una mica el President Zapatero, que vol quedar bé amb tothom. Doncs aquesta formació política tres quarts del mateix. No sé què passarà, però pel futur d'Esplugues, si aquest partit treu representació, m'agradaria que tingués les coses més clares que els representants al Parlament. Almenys per Esplugues, que avui necessita més que mai, horitzons polítics clars.
Read more
0

Els blocs confidencials

Amb l'arribada dels tripartits els blocs confidencials van aparèixer "com bolets" per tota la xarxa. Blocs que sota l'anonimat i amb una visualitzada visió partidista, permetien i permeten llençar qualsevol mena d'informació i confidencialitats acusatòries cap a la competència política, sense miraments. No m'han agradat especialment massa aquest tipus de blocs, tot i que admeto que en ocasions en visito i de tant en tant deixo comentaris. Però sembla que el temps els va fent perdre les piles i van caient d'un en un. Primer va ser el confidencial Son com Son que va perdre les bateries, i avui és el confidencial Busot (pròxim a ER) que abandona la seva activitat. Quin serà el pròxim? Hi haurà pròxim? Ajuden aquests confidencials a crear opinió? Són simples màquines destructives? Poques respostes per totes aquestes preguntes.
Read more
1

La cara amable de la política

Sortosament de vegades la política no sempre és crítica a la mala gestió o tensions entre forces polítiques. I ahir en vaig tenir un exemple claríssim quan un veí m'estava explicant els problemes que està tenint amb l'Ajuntament per una qüestió en la que es veu afectat. Semblava que al senyor ningú se l'hagués escoltat perquè es va volcar obertament a explicar-me el seu problema. Però el més lamentable, més enllà del seu problema, era que el causant de tot plegat fos una actitud. En aquest cas l'actitud de l'equip de govern, que en la seva línia, fa les planificacions, i després avisa als afectats. Des del nostre grup municipal sempre hem defensat la inversa del procediment; és a dir, avisar les possibles parts afectades d'un projecte i explicar-los les intencions governamentals. Però bé, tornant al tema, aquest senyor es va llençar a explicar-nos les propostes que havien fet per arribar a un acord. Semblava que fossim els primers que ens interessavem per ell, que ningú no hagués anat a parlar-hi. Per un moment em vaig sentir molt útil, no només perquè l'home es va "descarregar" amb mi, sinó també perquè va acollir molt receptivament el nostre oferiment d'ajudar-lo en tot el que puguessim. Per sort, i ho deia al començament d'aquest post, la política de vegades ens ensenya la seva cara amable, en aquest cas, per defensar els interessos coherents d'un ciutadà anònim de la vila d'Esplugues.
Read more
0

La xarx@ es fa ressò de les pràctiques enganyoses del PSC-PSOE en el tema de l'habitatge

En aquesta ocasió, és el diari digital català El Debat qui es fa ressò d'una notícia titulada Denuncien la política d'habitatge protegit de l'Ajuntament d'Esplugues referent a un text que denuncia la política d'habitatge socialista. Un text que recull la revista Entrebastidors. De fet, la denúncia d'Entrebastidors arriba a posteriori, després que el nostre grup denunciés mitjançant nota de premsa, el mal us i l'engany que està suposant pels veïns d'Esplugues aquesta campanya institucional del govern local. Aquest mateix matí parlava amb un amic que em preguntava pel tema dels pisos, i jo li he explicat tot plegat com està, que les bases encara no estan aprovades. Li he recordat que dies enrera, els grups del PP, ICV, CiU i ERC vam fer una roda de premsa conjunta per denunciar les pràctiques enganyoses de la política del PSC-PSOE en aquest tema. S'ha sorprès que grups polítics tan diferents haguessim fet una roda de premsa, però li he comentat que alguna cosa estarà fallant de què grups tan diferents aconseguim posar-nos d'acord amb un tema tan seriós i necessari com és l'habitatge. M'ha donat la raó. S'agraeix de tant en tant, saber que no estem sols en la defensa d'una manera de fer política seriosa i digne, molt allunyada dels abusos que ens porten a diari les majories absolutes (absolutistes segons Entrebastidors) del govern municipal.
Read more
0

La culpa és de l'altre

Avui és el torn de la vicepresidenta De la Vega. S'ha limitat a demanar disculpes als catalans afectats pels retards i indicèndies del servei de Rodalies de Renfe. No crec que sigui suficient una disculpa. Ho avançava ahir, el que cal és demanar responsabilitats polítiques a la ministra de Fomento. La vicepresidenta ha atribuït els problemes de Rodalies a la manca d'inversions de Fomento de l'època dels governs del PP. Sembla mentida que la sra. De la Vega no es recordi que durant 16 anys el PSOE va governar l'Estat i va preferir fer el tram de l'AVE Madrid-Sevilla que el tram Madrid-Barcelona. Però vicepresidenta, vostès porten gairebé tres anys governant l'Estat espanyol. Potser amb tres anys es podria haver recuperat la desinversió que els governs d'Aznar, segons vostè, van fer a Catalunya no creu? 16 + 3 = 19 anys de governs socialites i 8 de governs del PP. Les xifres ho diuen tot.
Read more
0

Magdalena Álvarez hauria de dimitir

El que està passant amb el servei de Rodalies de Renfe no té nom. Sembla ser que amb l'excusa de les obres del TGV valgui tot per a justificar constants retards i un mal funcionament de la xarxa de ferrocarrils. Un mal funcionament que de manera diària pateixen els usuaris que necessiten la xarxa de Rodalies per a desplaçar-se. Però la gran solució que dóna el Govern de Montilla és dir que és normal que hi hagi incidències. Montilla es limita a donar normalitat al tema i a treure-li importància. És el problema d'anar en cotxe oficial pel món i viure en una zona residencial apartat de la realitat social del cinturó. Sembla mentida que el Govern de Catalunya tingui tan poca valentia com per a defensar els interessos i les necessitats de les catalanes i dels catalans que requereixen un servei públic i de qualitat que avui Renfe no està garantint, i que per tant, el Ministerio de Fomento està permetent d'una manera descarada. Potser ja sigui hora de començar a demanar responsabilitats polítiques i que la Ministra Álvarez sigui conseqüent amb el desgovern de Renfe. Zapatero li exigirà la dimissió o bé és que està preparant les eleccions anticipades?
Read more
0

L'entrevista no censurada a José Mª García

Que les paraules que el periodista José Mª García va dedicar al director de TVE en una entrevista al programa "La Noche de Quintero" no agradessin a algún directiu de l'emissora pública puc entendre-ho. Però d'aquí a censurar l'entrevista hi ha un pas. El diari El Mundo va publicar el video sencer, la gravació original.


Read more
0

Els diputats provincials defensen els interessos d'Esplugues

Ahir em sonava el mòbil. Qui em trucava era una diputada provincial que em comunicava que el grup de CiU a la Diputació de Barcelona havia denunciat al plenari l'us partidista que els socialistes estan fent de la publicitat institucional que aquests dies ha estat fent l'Ajuntament d'Esplugues a través de la campanya. També em comunicava que es faria difusió a la premsa d'aquest tema. En el cas que afecta Esplugues, la denuncia que en aquest cas va fer el portaveu, en Jaume Ciurana, afectava al pamflet que fa dies que l'equip de govern va publicar sota el títol "Esplugues a les teves mans". Un pamflet propagandístic que l'únic que pretén és publicita la imatge de l'alcaldessa. Veure pamflet 1 i pamflet 2. Veure noticia.
Read more
0

Increïble política cultural

He anat a caure amb un vídeo d'un grup d'"animació" que té un nivell cultural autènticament preocupant, tot i que el més preocupant sigui que l'Ajuntament de Fuente del Arco (Badajoz) hagués contractat els individus en qüestió.

A títol anecdònic, els resultats electorals a les passades eleccions municipals (font del Ministerio del Interior) van ser els següents: PSOE: 468 vóts, 7 regidors PP: 47 vóts, 0 regidors

Read more
0

Tempesta a la segona planta del pàrquing d'Àngel Guimerà

Ahir per la tarda va caure una intensa pluja a Esplugues. Quatre trons en mitja hora, pedra i un munt d'aigua. Fins aquí res d'anormal. Tot va venir quan vaig haver d'agafar el cotxe. Baixant al pàrquing d'Àngel Guimerà, queia un aigüat increïble per la rampa d'accés. Els desaigües no donaven a l'abast. Estaven obstruïts per les obres de la Rambla. I la segona planta havia filtrat tota l'aigua que devallava per la primera planta d'una manera escandalosa. Vaig haver d'activar el netejaparabrises per a conduir per la segona planta. Sens dubte un fet inèdit. Fins i tot la llum central del pàrquing s'havia fos i només funcionava el circuit lateral. Tot plegat lamentable. Però bé, el govern municipal ha volgut fer una renovació de façana. Perquè el que realment ha d'evitar-se ahir es va demostrar que han estat incapaços d'afrontar-ho amb èxit. I el trist de tot plegat és que abans no passava. És evident que en el nostre model de ciutat per sobre de la bellesa o de l'estètica cal abordar la seguretat de les obres i dels equipaments, i ahir, va quedar constatat que ni això saben fer bé.
Read more
0

Problemes lingüístics

El magnífic equip del programa "Polònia" ens ofereixen un problema lingüístic del lider del Partit Popular. Un problema prou conegut per tots aquells que ens interessem per la política.


Read more
1

La independència de Catalunya per capítols

El polèmic Xavier Vendrell ha afirmat en declaracions a TV3 que s'imagina "perfectament" la independència de Catalunya amb "Montilla de president". Una insòlita declaració. Tan insòlita com comparar Montilla amb el President Macià o com dir del PSC-PSOE que "no està en posició submissa" respecte el PSOE en l'aplicació de l'Estatut. Aquí alguna cosa està fallant, o Vendrell ens ven la independència de Catalunya per capítols (capítol I, l'autogovern de pluja fina) perquè és incapaç de justificar l'investidura de Montilla o bé aquest senyor somia amb els ulls oberts. Què pensaran els patriotes de veritat, els autèntics independentistes d'afirmacions com aquestes? Potser ja va sent hora que Vendrell i l'actual cúpula d'ER obrin els ulls i no pretenguin jugar més amb els sentiments i la bona fe dels nacionalistes de carrer. Pel bé d'una Catalunya catalana.
Read more
2

L'Ajuntament d'Esplugues en contra del que diu el TSJC

Una veïna fa dies ens va demanar informació sobre una plaça d'advocat que volia contractar el govern municipal per a gestionar els futurs pisos de protecció oficial. No teniem informació al respecte, de manera que vam buscar l'anunci de la plaça. Curiositats curioses, a l'anunci faltaven els criteris per evaluar els candidats, motiu pel qual al ple de gener vam demanar explicacions. La resposta va ser magnífica, van al·legar a l'article d'un reglament que està anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Autèntic però cert. És doncs en aquest sentit, que al ple de febrer hem tornat a demanar, aquest cop amb més contundència, explicacions al respecte, perquè a primera vista, alguna cosa està fallant, i aquesta foscor no hauria d'impregnar aquest afer.
Read more
1

Miraculosa salvació

Ahir per la tarda es desprenia una part del Túnel de Vielha. Sortosament no es va veure afectat cap vehicle tot i que les possibilitats d'afectar-ne algún eren molt altes. La construcció del nou túnel, paral·lel a l'actual, no està prevista que acabi fins d'aquí un any i mig. Però el que és sorprenent és que aquest desprendiment hagi tardat tant en arribar en un túnel catalogat com dels més perillosos d'Europa, especialment quan les goteres i les filtracions del túnel són un constant del dia a dia. Després de casos com el Carmel, les explosions de gas de les darreres setmanes, les esquerdes aparegudes a les finques properes al pas del TGV, arriba això. Alguna cosa en l'àmbit de les infraestructures està passant. Deixadesa? falta de rigor? No ho sé, però el que està clar és que la seguretat és fonamental per viure feliçment en una societat com la nostra, però la seguretat en tots els àmbits. Ha de ser garantia de no esfondrament, el creuar un túnel o el tenir un tren a la vora de casa. I això depèn de totes les administracions, de la central, de la nacional i de la local.
Read more
0

Segueix el control policial als plens

Divendres tornàvem a tenir ple municipal. Un ple marcat per una modificació del Pla General Metropolità amb determinats elements que ens van motivar a votar-hi en contra, per l'aprovació del conveni entre els paradistes del Mercat de La Plana amb la constructora del nou mercat i l'Ajuntament, per un procés de contractació d'un advocat per un procediment anul·lat pel TSJC, i per la inoportuna campanya institucional de difusió de les vivendes de protecció pública. Com va sent habitual en els darrers mesos, la policia local va establir un control a l'entrada de l'Ajuntament per evitar sorpreses inesperades. Fins aquí, res a dir. El que caldria però, és que si es decideix controlar l'accés al ple, es faci de manera ordenada, objectiva i professional. Això vol dir, o bé posar un passadís de control d'objectes (tipus aeroports) o bé escanejar les bosses dels veïns que opti per anar al ple amb els escaners manuals (tipus aeroports). Però fins a quin punt és una vulneració de la intimitat haver d'ensenyar les bosses al policia de torn? Fins a quin punt és arbitrari? L'esforç per garantir uns drets fonamentals és important, tant com les formes per garantir-los.
Read more
1

La cara més amarga dels "independentistes"


Avui es fa ressò el diari electrònic E-notícies que Esquerra Republicana ofereix feina a la Generalitat, concretament ha demanat als seus militants de les Terres de l'Ebre que enviïn els seus currículums al partit ja que poden aparèixer llocs de treball a les seus de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. Jo pensava que aquesta gent d'ER no eren d'aquells sectaris que es dediquen a extorsionar i a exigir quotes "pirates" als treballadors dels departaments del Govern, però clar, potser ara tingui sentit el meu error. Si col·loquen als seus militants a dit al Govern, serà que la contrapartida són les quotes fosques de Vendrell? Sort que després del tema de les extorsions financeres ho havien arreglat amb no sé quin document que resolia aquests aspectes "foscos" del partit, però vaja, amb això dels mails han tornat a relliscar tot demostrant la cara més amarga dels "independentistes".
Read more
6

Legalitzar totes les drogues?

Em sembla que la Catalunya d'avui té altres prioritats més essencials i més necessàries que no pas plantejar-se si s'han de legalitzar totes les drogues, tal com ha proposat el Conseller de l'Interior, el comunista Joan Saura. Ni és moment ni és convenient posar a l'abast de tothom les drogues. En tot cas, la legalització de les drogues hauria de passar per un control molt estricte i d'algunes drogues per a finalitats estrictament terapèutiques. En cap cas veig positiu universalitzar l'accés a les drogues. És com dir que a partir d'ara tothom tindrà dret a ocupar habitatges. Seria el caos. Però potser Saura treu calculadament ara el tema de les drogues, justament per desviar l'atenció de les grans pífies que està fent en l'àmbit de la seguretat ciutadana a Catalunya i no parlar del desgovern que pateix el cos de Mossos d'Esquadra, dels polèmics robatoris efectuats per lladres "silenciosos" o els darrers desordres protagonitzats pels okupes. Conseller, resolgui els problemes que té sobre la taula, i les drogues deixi-les per un altre dia. Avui això no toca. I dispensi el plagi President Pujol.
Read more
0

Desaparegut!!

Com de tant en tant em passa, que m'arriben imatges per peculiars per correu electrònic, en aquesta ocasió la signa la Joventut Nacionalista de Catalunya i fa referència al Govern de Catalunya. És una d'aquelles imatges dignes de valorar. Aquí la deixo.


Read more
2

La miopia de Montilla

Em fa gràcia sentir Montilla acusant al Partit Popular de intentar guanyar als tribunals el que no va guanyar a les urnes, en clara referència al fet que els populars han aconseguit que una majoria conservadora resolgui el recurs contra l'Estatut. És que potser ell no va fer el mateix ara fa uns mesos? Va guanyar la presidència de la Generalitat havent perdut i havent estat derrotat a les urnes perquè el poble de Catalunya no el va voler. Qui és aquest senyor per anar donant lliçons de moral a la gent? Em sembla que per fer aquest tipus de consideracions més val que calli perquè és el menys indicat per fer-ho. Ell, i els socialistes catalans en general, que sempre utilitzen l'excusa de Catalunya per rivalitzar contra el PP i així espanyolitzar la política catalana. Que Montilla es dediqui a fer el que toca, i si és crític amb els populars, que ho sigui en un nivell on ell no pugui ser qüestionat per seguir l'exemple del PP. Tan difícil és de veure, o és la miopia de Montilla que li ho impedeix?
Read more
1

És l'Ajuntament d'Esplugues una màquina al servei del PSC-PSOE?

Esperava que arribaria un dia pròxim a les eleccions municipals que el govern municipal començaria a bombardejar la nostra ciutadania amb publicitat institucional d'una manera descarada. Aquest bombardeig ja ha anat arribant amb diverses campanyes institucionals sota els lemes "Esplugues Seguretat", "Esplugues Educació", "Esplugues Cultura" i ara arriba la quarta campanya en 3 mesos, "Esplugues Habitatge". Volen difondre les promocions públiques que estan fent de pisos per a joves i tutelats. La vergonya de tot plegat, a banda que nosaltres sempre hem donat suport a aquestes inciatives juntament amb altres formacions polítiques, és que els projectes dels pisos no han estat pas aprovats definitivament pel ple, amb la qual cosa, estan fent difusió d'algunes promocions avui no aprovades definitivament. Quan vam plantejar a situació ens van respondre directament que si hi havia canvis, que ja farien una altra tirada informativa. La faran si segueixen governant sols. Però el que han de tenir molt clar, és que l'Ajuntament d'Esplugues no ha de ser una màquina al servei del PSC-PSOE. Nosaltres sí que ho tenim clar.
Read more