RSS
email

Una campanya de baixa intensitat


Aquests dies segueixo la campanya sobre el referèndum de l'Estatut amb una certa estupefacció. Dies enrera parlava dels lemes de cada partit polític. Aquests dies s'han desxifrat nous lemes. El PP ha escollit "Pensa en Catalunya: Digues NO" mentres que ICV-EUiA ha optat pel lema "D'esquerres, catalanista i ecologista: Sí a l'Estatut". Aquests segons però, emetent un espot publicitari crític amb el PP. Mentrestant, tant ERC com PSC-PSOE segueixen encarrinclonats en la seva campanya global negativa. Negatius perquè estan duent a terme una campanya carregant contra altres forces polítiques. Els socialistes han optat pel "Sí: guanya Catalunya. No: guanya el PP". En canvi ERC segueix criticant PSC-PSOE i CiU en els seus respectius espots televisius combinant-ho amb una rància explicació del per què cal votar no. De fet, 4 dels 5 espots dels republicans es dediquen a criticar a altres partits. Em produeix tot plegat una certa repugnància, rebuig a la campanya que estan executant aquests dos partits polítics. És lamentable que enlloc d'explicar per què cal votar sí, o per què cal votar no àmpliament, inverteixin temps en criticar als seus contrincants. En aquest sentit, cal destacar la campanya neta de crítiques que està fent Convergència i Unió a favor del sí, qui ha mantingut el seu "1979 o Futur? Sí a l'Estatut, Sí al Futur, Sí a Catalunya".

L'altra cara de la moneda és com s'està vivint aquesta campanya a la resta de l'Estat. La realitat? Un pols entre el PSOE i el PP. Utilitzar per tant, un nou marc polític per a Catalunya per a desgastar la política del President Zapatero no té cap raó de ser. Utilitzar, per no dir, aprofitar-se de Catalunya per a desinflar el PSOE és de pati d'escola. Cada moment té el seu fòrum per a ser crític amb el govern de torn, i això, ni Acebes ni el PP ho tenen clar. La política destructiva de la dreta espanyola està malgastant lamentablement els principis bàsics del diàleg i del seny que ha d'existir entre la pluralitat ideològica d'un estat de dret com és l'espanyol.
Val a dir però, que la cara amable de l'Estat ha estat el suport explícit que les forces nacionalistes de referència a Galícia i País Basc, BNG i EAJ-PNV, han donat a la opció del Sí. En aquest cas va ser a través d'un acte al Fossar de les Moreres organitzat per Convergència i Unió, referent català de l'aliança Galeuscat.
En definitiva, estem davant d'una campanya de l'Estatut que no està seguint el millor camí. Una campanya centrada més en la crítica que en la difusió del projecte. Una campanya, de baixa intensitat.

Bookmark and Share

2 comentaris:

Anònim ha dit...

¡Qué falta de respeto hacia un muerto, haya hecho lo que haya hecho...!

Anònim ha dit...

jaja. La foto és boníssima jajaja encara m'estic rient!jajaja.Molt encertada!

Wenu, per la meva imatge de nen responsable signaré de manera anònima perquè el meu sectarisme que de vegades s'em escapi no sigui gaure notori.

Signat: El flagell de Pilar Díaz