RSS
email

Mas assumeix un compromís exemplar

La decisió d’Artur Mas de renunciar a la presidència de la Generalitat si no guanya les eleccions ha aixecat polseguera entre la resta de forces polítiques. No han tardat a sortir veus del PSC-PSOE, ERC i ICV que han recordat a Mas que qui mani la Generalitat serà aquell que aconsegueixi els suports parlamentaris suficients, desmarcant-se així de la coherent proposta de governar aquell que guanyi. Pretenen ja els membres de l’extingit tripartit reeditar-ne un de nou abans de les eleccions? No s’han carregat prou Catalunya amb un tripartit, que ara en volen crear un altre? En quin sentit comú entra que governi un candidat que ha perdut les eleccions ? Lògicament en el sentit « comú » del tripartit. Volem ser europeus i aquí es van fent tripartits contra tota mena de naturalesa política. Potser ja va sent hora de respectar els resultats electorals a l’hora de formar govern. Gràcies Mas, espero que més d’un segueixi el teu exemple.

Bookmark and Share

4 comentaris:

Anònim ha dit...

A veure... Si et creus tot el que dius aquí és que no entens què és la democràcia representativa. Nosaltres votem uns representants, i no ha de manar només un grup de representants, sinó s'han de fer majories. Entenc que als de CIU us sigui difícil d'entendre això, ja que vau manar a la Generalitat gairebé sols durant molts anys...

Anònim ha dit...

Casa't amb el Mas, va, que ja tardes!

Anònim ha dit...

¡Sí, boda, bodaaaa!

Marc Arza ha dit...

El cert és que el compromís de'n Mas surt barat però és més aviat un mal sintoma.

Si perd les eleccions no podrà formar govern per que Esquerra és abocada a un nou tripartit i tan sols una clara victoria de CiU (58-60 diputats) ho podria evitar.

La intenció de la declaració és dificultar un nou tripartit si la derrota, gairebé segura, del PSC és per la mínima.

És la debilitat de CiU el que força a un compromís d'aquest tipus que a més es veuen obligats circunscriure a una victòria en escons, cosa que debilita força l'argument.

Marc Arza Nolla
catalunyafastforward.blogspot.com