RSS
email
4

Mas assumeix un compromís exemplar

La decisió d’Artur Mas de renunciar a la presidència de la Generalitat si no guanya les eleccions ha aixecat polseguera entre la resta de forces polítiques. No han tardat a sortir veus del PSC-PSOE, ERC i ICV que han recordat a Mas que qui mani la Generalitat serà aquell que aconsegueixi els suports parlamentaris suficients, desmarcant-se així de la coherent proposta de governar aquell que guanyi. Pretenen ja els membres de l’extingit tripartit reeditar-ne un de nou abans de les eleccions? No s’han carregat prou Catalunya amb un tripartit, que ara en volen crear un altre? En quin sentit comú entra que governi un candidat que ha perdut les eleccions ? Lògicament en el sentit « comú » del tripartit. Volem ser europeus i aquí es van fent tripartits contra tota mena de naturalesa política. Potser ja va sent hora de respectar els resultats electorals a l’hora de formar govern. Gràcies Mas, espero que més d’un segueixi el teu exemple.
Read more
0

Artur Mas governarà amb Núria de Gispert

Aquests dies la premsa se n'ha fet ressò. Núria de Gispert formarà tandem amb Artur Mas al capdavant de Convergència i Unió per a les eleccions nacionals de la tardor vinent. De Gispert, virtual número 2 de la federació nacionalista, va ser en el darrer govern del President Pujol consellera de Justícia i Interior. És considerada una de les persones fortes al sí d'Unió i una de les que millors relacions manté amb Convergència Democràtica de Catalunya.
No és casualitat que una dona, i d’Unió sigui la segona d’en Mas. Les males veus apunten que en Duran seguirà a Madrid com a portaveu de la federació nacionalista. Altres situen al mateix Duran com a futur ministre del govern de Rodríguez Zapatero. I el fet que sigui dona, és una estrategia ben trobada per tal d’evidenciar que no només el PSC-PSOE és capaç de posar dones en llocs estratègics. Més diria, en Mas opta per una dona que ha demostrat fins al moment, capacitat de gestió i de treball. És una recompensa per la bona feina feta com a ponent a la ponència de redacció de l’Estatut?Ara només queda per veure si acabarà sent o no la candidata a la presidencia del Parlament, lloc que tradicionalment ha estat ocupat per gent d’Unió Democràtica (Joan Rigol o Joaquim Xicoy). En els propers mesos desvetllarem aquesta i altres incògnites.
Read more