RSS
email

Article del Pont d'Esplugues - Maig 2008

LA RAMBLA DE LA DISCÒRDIA


Sempre he pensat que l'obra pública es fa d'una manera desordenada i de vegades, amb unes presses impròpies de governants que han de vetllar pel benestar dels seus governats tant econòmicament, com pel que a la seva qualitat de vida es refereix.


En aquest sentit la Rambla Àngel Guimerà és l'exemple del que no ha de ser, remodelar la rambla en menys d'un any, perjudicant veïns i comerciants, només per poder arribar a unes eleccions municipals venent que “gestionen”. Sí, però malament.


Al ple del mes passat Convergència i Unió haviem presentat una moció per a demanar que durant el mes de maig estiguessin acabades les obres de la rambla, ja que entenem que si s'incrementen les hores de treball del personal que hi treballa (que enlloc d'acabar a les 6 de la tarda com ara, acabessin a les 9 de la nit), accelerariem les obres i de retruc reduïriem els mals de cap a tota la gent que viu de i a la rambla.


Però el PSC-PSOE, a banda de negar-se a donar suport a la nostra petició, va negar-se a comprometre's en cap data, tot i que suposadament, els informes tècnics preveuen que acabin un 80% de les obres el proper 6 de juny. I el 20% restant per quan? Però la veritat és que el darrer número del Pont d'Esplugues deia tendenciosament, per no dir amb mala fe, que al juny les obres acabarien, sense donar ni data ni percentatges.


És així com està el tema. I enlloc s'ha sentit ni una sola idea de demanar compensacions pel comerç de la zona. Doncs ja és hora que algú pensi en aquest tema, en la gent que dia a dia s'hi deixa la pell per viure amb dignitat obrint les persianes dels seus negocis al barri i que gràcies al mal fer del PSC-PSOE estan acusant una congelació de les seves vendes. No seria just que hi hagués algun tipus de compensació econòmica o que se'ls bonifiquessin els impostos pel proper any? És just que sí, i per tant, en això Convergència i Unió hi incidirà.


Això sí, proposem al PSC-PSOE que abandoni les pràctiques de fer les obres a corre cuita perquè després ens surt molt més car en tots els aspectes, tant en el de qualitat de vida de veïns i comerciants, com en l'econòmic.


No creiem en aquest estil de fer política i pensem que cal fer política de proximitat i d'humilitat, actitut per cert, que de vegades els senyors que ens governen obliden. Però l'excés d'anys al poder municipal inevitablement porta a viure una realitat molt diferent al que els ciutadans del carrer vivim.



Roger Pons
Portaveu del G.M. de CiU

Bookmark and Share