RSS
email

Noves dosis de prepotència i la història de l’auditori vermell

El passat 15 de febrer es duia a terme la posada de la primera pedra del futur auditori municipal d’Esplugues al barri de La Plana.

Un acte on el PSC-PSOE i l’alcaldessa van repartir unes quantes dosis de prepotència, de mal gust i d’un partidisme inapropiat per la inauguración d’unes obres tan demandades per la societat civil espluguina i que suposaran la creació d’un equipament estratègic en la política cultural d’aquesta ciutat.

Sense ser nomenats en cap moment, els portaveus i regidors de l’oposició vam veure com el PSC-PSOE optava per ignorar la nostra presència i els nostres vots (vull recordar que l’auditori ha tirat endavant amb el suport dels 5 partits polítics representats a l’Ajuntament, i no només amb els únics vots del PSC-PSOE).

Però per sorpresa nostra, la presència d’una diputada del PSC-PSOE a l’escenari! Què hi pintava la sra.diputada socialista en un escenari quan el Govern de la Generalitat no ha finançat res del projecte de l’auditori? La resposta és senzilla: donar ales a la sra. Díaz perquè no es sentís tan sola en un projecte que el PSC-PSOE ha anat prometen durant més de dotze anys… És a dir, els electes municipals ignorats per tots costats i militants socialistes que RES tenen a veure amb Esplugues a l’escenari fent el numeret.

Sincerament, l’egoïsme de la sra. Díaz i del PSC-PSOE sembla ara ja no tenir límits. Un egoïsme que es manifesta en el ninguneig a la oposició per a les notícies bones per al municipi (-recordo altres actes on se’ns ha ignorat tot i representar la meitat de la ciutadania – acte del dia contra la violència de gènere, l’acte de la llei de barris de Can Vidalet,) i que per a les situacions crítiques (per exemple, les tradicionals xiulades que acumula la sra. Díaz al pregó de festa major) se’ns posen totes les facilitats per estar al seu costat.

Però bé, per rematar el tema, el fons d’un escenari amb un color vermell corporatiu del PSC-PSOE. El que algú em va dir que era “publicitat subliminal”.

La sra. Díaz sembla que hagi esgotat l’esperit dialogant i respectuós amb els grups polítics que representem, no només gairebé el 50% de la nostra ciutadania, sinó que representem la pluralitat democràtica que en aquests moments tan es necessita a Esplugues vistes les pràctiques totalitàries del govern municipal. Callar i silenciar l’oposició no és una pràctica gaire neta en un sistema demòcrata com el nostre.

Només em queda advertir-los amb una dita molt coneguda de la cultura castellana: “quién siembra vientos recoge tempestades”. I la soledat no és la millor manera per governar aquesta ciutat. És per això que des de Convergència i Unió seguirem reclamant un respecte per tots aquells votants que no han votat al govern municipal. Perquè tothom ha de ser tingut en compte en aquest procés de construcció municipal.


Article pel Pont d'Esplugues - març 2009


Bookmark and Share