RSS
email

Ibarretxe guanya


Núñez Feijóo ha guanyat les eleccions per majoria absoluta a Galiza mentres que Emilio Pérez Touriño assumeix la derrota tot dimitint de secretari general del PSdeG-PSOE. Fins aquí, tot correcte. Un guanyador que governarà.

Pel que fa a Euzkadi, Ibarretxe guanya passant de 29 la coalició PNV-EA a 30 només el PNV sense EA. Sens dubte una revàlida que posiciona el lehendakari com a clar guanyador de les eleccions, i el deixa a 6 diputats del segon partit, el PSE-PSOE de Francisco Javier López.

Ara bé, el més sorprenent de tot és que el candidat socialista s'atreveixi a dir que es veu legitimat per a liderar el canvi. Però si vostè ha perdut les eleccions sr. López! Quina mena de legitimitat té que governin els perdedors? A can socialista sí. Primer ho van fer a Catalunya contra Convergència i Unió. Va seguir Balears contra el PP. Va continuar Galiza contra el PP. Van intentar-ho a Navarra contra la Unión del Pueblo Navarro, i ara li toca el torn de Euzkadi contra el EAJ-PNV.

El factor comú en tots aquests territoris és que el PSOE havia perdut les eleccions. De manera que si es fan aquest cop amb la Lehendakaritza basca estaran fent un flac favor a la democràcia i a la seva essència, la qual determina que els més votats han de ser els qui governin. És tercermundista aquesta mentalitat i aquesta actitud, i gràcies a això, a la resta d'Europa seguiran veient l'Estat espanyol com territori que segueix aïllant en política el sentit comú. Prou de pallassades sr. Zapatero!


Bookmark and Share