RSS
email

Els Mossos arriben a Barcelona

Finalment arriba demà a la capital catalana el desplegament de la Policia de la Generalitat, els coneguts Mossos d'Esquadra. Amb aquest nou pas en el procés de consolidació i expansió del cos de policia català, la província més densificada de població comença a tenir una mica de color i d'independència policial respecte les forces policials espanyoles. Amb deu comissaries per tota la ciutat, més de 2.500 agents, i més de 500 vehicles, han de reforçar la seguretat ciutadana que garanteix la Guàrdia Urbana. Seria injust no recordar que aquest procés de desplegament, va ser impulsat per en Xavier Pomés, el conseller d'interior nacionalista del Govern que va consolidar el cos, i que gràcies a ell demà Barcelona tindrà Mossos. Cal que en Clos, amb l'excusa de l'arribada dels Mossos, no rebaixi la plantilla de la Guàrdia Urbana, tal com estan fent alguns ajuntaments socialistes del Baix Llobregat. Ara sols queda esperar que la part sud de la província de Barcelona acabi coberta amb Mossos, i que Tarragona absorveixi la part del desplegament que queda pendent.

Bookmark and Share

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I ara cal que la consellera Tura deixi enrera tot el seu sectarisme i els seus tics autoritaris i xulescs i no converteixi la seguretat ciutadana i l'arribada del Mossos a barcelona en una arma política o de lluiment personal en mitjans de comunicació i sàpiga actuar amb la seriositat i el saber fer sense estridències que empraven metodològicament el conseller Pomés i la consellera De Gispert dues persones sense les quals el projecte de la policia nacional de catalunya no hauria estat possible.

Anònim ha dit...

Bé Òscar, aquí hi ha un tema que cal contrastar. I és que el 2003, el Govern de Convergència i Unió va desplegar els Mossos a Hospitalet de Llobregat. Tot plegat va anar molt bé, fins que al cap de sis mesos van començar a disminuïr els efectius pels carrers de la ciutat. La coincidència va ser que hi va haver canvi de govern. És potser una casualitat, però convindria evitar un fet lamentable com aquest, a la capital de Catalunya, no et sembla?

Anònim ha dit...

Lògicament,és vergonyòs que al Barri de Sants s'hagi tancat la comissària de policia espanyola del barri i que com que la comissaria de la plaça Espanya encara està en costrucció els veïns de Sants ens hem de desplaçar fins la zona franca o al barri de Les Corts per qualsevol afer relacionat amb la seguretat ciutadana.A més, l'alcalde Clos va reduïnt la plantilla de la guàrdia urbana dia rera dia...tot plegat fa que ara mateix al meu barri (com a exemple del que deu passar a ltres barris de BCN)hi hagi menys sensació de seguretat.Estic molt content que la policia dle meu país es faci càrrec de la meva seguretat però agraïria a al consellera Tura més organització i menys rodes de premsa.