RSS
email

Moció de censura versus eleccions

En la nova crisi destapada per Maragall, el president de CiU, Artur Mas, ha afirmat que en Pasqual ha de presentar la propera setmana una moció de confiança al Parlament, per tal que es pugui reflectir, si disposa del suport que va tenir a l'inici de la legislatura, de PSC-PSOE, ERC i ICV. A més a més, des de CiU asseguren que no presentaran una moció de censura per tal que el procés d'aprovació del nou estatut no es vegi afeblit. Té un cert sentit. Sols faltaria donar més motius a Madrid per malparlar dels catalans (com darrerament venen fent diversos dirigents del PP i del PSOE). Queda clar, ara no és el millor moment per presentar una moció de censura, però sí que cal que Convergència i Unió (oposició majoritària) premi a fons la tasca d'oposició, i evidenciï encara més, allò que el tripartit solet ens mostra dia rere dia, que portem dos anys d'autèntica paràlisi social i política al nostre país, i que cal que ens governi algú amb cara i ulls, pel bé de Catalunya, pel bé dels catalans. No sé tampoc si caldrà la moció de censura, perquè possiblement, arribem abans a les eleccions nacionals que a la mencionada moció. Pel bé de Catalunya, que tot es posi a lloc.

Bookmark and Share

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Desgraciadament en aquest país estem poc acostumats a tenir governs de coalició. Ara en tenim un i està format per 3 forces polítiques diferents. Ara cada partit vigila als dos altres partits des de dins el govern. Sincerament penso que és millor això que no pas el pacte CIU+PP, on el PP va donar carta blanca a CIU per tot a canvi de recolzar Aznar.
Si CIU es pensa que fer eleccions ara li reportarà beneficis (per això les vol fer, lògicament)ho té clar!

Anònim ha dit...

El que cal es canviar el president que ja fa temps que va perdre el Nord, el Sud , l'Est i l'Oest.

Anònim ha dit...

Anònim 1, sento dir-te que és fals que en aquest país estiguem poc acostumats a tenir governs de coalició. I si et mires una colla sencera d'ajuntaments de petits i mitjans municipis (començant pels de l'àrea metropolitana de Bcn) trobaras una pila de governs de coalició que fa anys que s'alien per anar contra el partit majoritari. Ara bé, en el cas de Catalunya, dir que cada partit vigila als altres dos des de dins del govern, no deixa de ser una frivolitat. El partit de govern està per governar i no per vigilar als altres. I en això el tripartit està confós. Ah! No crec que sigui qüestió de demanar eleccions per guanyar-les, sinó per constatar si la "trilogia governant" compta amb el suport del país o no, ateses les pifiades de fons que estan duent a terme. Salutacions.

Anònim ha dit...

Per a l'anònim 2, sols dir-te que estic d'acord amb tu, i que fins i tot diria que mai no ha tingut cap dels punts cardinals que esmentes! Però bé, l'han d'aguantar com sigui, i aquí el tenim, sense consens dins del tripartit i amb un rebuig social substancial. Ànims, que segur que vindran temps millors.