RSS
email

Més enllà de la corona

Em sembla que el sr. Puigcercós cada dia té menys feina a fer al Congrés dels Diputats. No entenc com és que ERC ha demanat que es rebaixi la retribució del monarca per tal d'equiparar-la a la d'en Zapatero. És incomprensible per a un partit polític de tradició independentista, que es dediqui a mirar-se el melic amb aquests assumptes. Si realment treballessin per a una independència real per a Catalunya, els hauria d'importar ben poc el que cobri el monarca espanyol o deixi de cobrar; això és problema dels espanyols. Però aquesta és la línia d'ERC a Madrid, capficar-se en voler parlar el català i generar polèmiques estèrils al respecte. Si l'ambició nacional va més enllà de Madrid, per què voler posar el dit a la llaga amb temes que, ambiciosament, un dia o altre acabaran? Per què donar més importància a Madrid de la que ja té? Queda clar que amb una ERC a Madrid pentinant nines, i una ERC a Barcelona subordinada als interessos del PSC-PSOE, la independència pot esperar al congelador segles i segles. Aquest, no és el millor camí.

Bookmark and Share

5 comentaris:

Anònim ha dit...

La part més bona de tot aquest circ és que a sobre els de ERC t'intenten mirar per sobre l'espatlla i donar lliçons de catalanisme i patriotisme quan són els primers que regalen la generalitat a la Reina Mare d'en Maragall i permeten que avui en dia qui talli el bacallà a Catalunya siguin en Montilla,Manuela de Madre,Zaragoza...ERC no pinta res al govern(si el seu major exponent de força al govern ha d'esser en Bargalló...)i de ICV..pobres, ja fan prou assaborint de la menjadora que fa 23 anys que buscaven(per cert,anar d'Armani i tenir una torreta a la Cerdanya és de progre de debò no?)..ERC ha perdut la clau al fons del mar...A Catalunya s'agarra al poder de manera descarada i a Madrid tenen un diputat que fa acrobàcies com en Tortell Poltrona(amb respectes al Sr.Tortell)mentre en Puigcercòs aprova uns pressupostos que encara disminueixen més la poca inversió espanyola cap a Catalunya respecte l'any 2005...Molt bé ERC,tal faràs,tal trobaràs....

Anònim ha dit...

Bé, Esquerra ha acabat convertint-se en el ninot del Govern. Tens raó, en Bargalló és l'ajudant del rei, tot i que en aquest cas, reis ho són tots menys el qui porta la corona. Trist oi? Ja va sent hora de recuperar l'ordre que hi havia a Palau amb en Pujol al capdavant.

Anònim ha dit...

Doncs el que cobra el rei ho paguem també els catalans, i no és poc. No hi veig cap problema en demanar que cobri el mateix que en Zapatero. Convergents, tothom sap que estigueu rencorosos per haver perdut la Generalitat (no haver pactat amb el PP la passada legislatura), però heu de recordar que els enemics de Catalunya no són ERC i ICV. Si voleu que a la pròxima legislatura hi hagi un pacte CIU + ERC no aneu per bon camí. Voleu passar 23 anys a l'oposició? Potser us convindrien per fer-vos baixar els fums! El millor per Catalunya no és que CIU estigui constantemnt incendiant ERC pel seu rencor. Però segurament aquest no és el vostre objectiu principal.

Anònim ha dit...

Anònim, és cert que el que cobra el rei ho paguem els catalans, com també paguem el que cobra en Zaplana, o el que cobra en Bono, personatges, per cert, poc fructífers pel nostre futur. És aquest un dels motius, pel qual cal instal·lar el nostre referent nacional més enllà de l'estat. Pel que fa al teu darrer comentari, bastant fora de lloc per cert amb el tema tractat, et recordo que els únics que us dediqueu a recordar allò de "Convergents, tothom sap que estigueu rencorosos per haver perdut la Generalitat" sou els afins al tripartit. Sembla que us penseu que dolgui a la gent de CiU sentir-ho, i em sembla que el que dol és veure un país paralitzat. Però tranquil, el temps ho posarà tot a to.

Anònim ha dit...

Anònim:Imagino que encara no veus com ERC fa la gara-gara als socialistes espanyols(si home, els del Cháves,l'Ibarra...)i als socialistes espanyols amb sucursal a Catalunya(PSC-PSOE).A mi realment m'hagués agradat un govern nacional, fort i valent que ara faria que el camí del estatut fos molt més planer amb la suma de 18 diputats nacionalistes però va haver, i hi ha gent a ERC que prefereixen la poltrona i el cotxe oficial o el que és pitjor,l'interés electoral i partidista per damunt del interés de país, cosa que CiU amb els seus pactes amb el PP (que no vol dir col·locar consellers del PP a a la Generalitat com fa ERC amb el PSC-PSOE)va deixar de banda l'enorme desgast electoral per servir Catalunya i la seva getn...quina diferència no?