RSS
email

Cas Marbella: la cara més fosca de la política

Fa dies que estem veient la cara més fosca de la política municipal: el cas de corrupció urbanística que torna a afectar a la classe política de Marbella. En aquest cas, les protagonistes destacades són l'exalcaldesa Marisol Yagüe i la seva primera tinent d'alcalde, Isabel García Marcos, a banda d'altres regidors del consistori andalús. Després de la iniciativa de la fiscalia d'escorcollar i retenir nombrosa documentació i objectes de l'ajuntament i de la casa de l'exalcaldesa, el govern central, per boca de la vicepresidenta Fernández De la Vega, prenia avui mateix la decisió de dissoldre la corporació municipal, i nomenar una comissió gestora que governi la ciutat fins a les eleccions de l'any vinent. Però el que de tot plegat em sorprèn, no és ja la doble cara de les senyores Yagüe i García Marcos, que en el seu dia van ser les grans defensores de l'anticorrupció a Marbella, i van convertir-se en adversàries directes de l'exalcalde Julián Muñoz (delfí de Jesús Gil, GIL) per aquest motiu, sinó que fiscalia, govern central i Junta de Andalucía hagin oblidat el control i la fiscalització de les finances de Marbella, sabent que tradicionalment ha estat un punt calent de la corrupció urbanísitica. En qualsevol cas i com he dit abans, aquesta és la cara més fosca de la política. Sort que no tothom és igual.

Bookmark and Share

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No oblidéssim mai dues dades bàsiques: aquesta dona s'ha format (sic) políticament al PSOE i per sobre l'Ajuntament de Marbella qui tenia competències en matèria de control i inspecció urbanísitica era la Junta d'Andalusia. Efectivament. Ho heu endevinat. Jo no em xupo el dit.

Òscar ha dit...

Cal assenyalar que la gent de marbella votava en Massa al partit GIl per una raó molt sencilla: Marbella l'any 1991 era un cau de corrupció en mans del PSOE i Jesús Gil va aterrar a la política municipal amb una consigna molt clara cap als hebitants dle seu poble: Jo m'enriquiré sent alcalde però vosaltres us enriquireu amb mi. D'aquesta manera Marbella es va colocar en el mapa. Aquest afer ens ha de fer reflexionar davant el fet de on pot derivar el noble treball de fer política.