RSS
email

La participació ciutadana és objecte de debat


Aquests dies el govern municipal d'Esplugues està accelerant l'aprovació d'un reglament que ha de regular el funcionament polític de l'Ajuntament (el denominat ROM "Reglament Orgànic Municipal"). I un dels punts que suscita més divergències és l'apartat dedicat a la participació ciutadana. Així ho vaig poder constatar dijous passat en un sopar que vam fer els portaveus del PSC-PSOE, PPC, ERC i nosaltres, per tractar aquest tema.

Hi havia tres posicions molt delimitades:
  1. Per una banda la del PSC-PSOE, que es resistia a recuperar la opció que els veïns puguin fer preguntes orals de forma directa durant el transcurs del ple municipal.
  2. La segona posició era la que defensàvem ERC i CiU, a través de la qual incidiem en aconseguir una fórmula compartida de fer preguntes tant orals com escrites però això sí, limitant el temps de cada intervenció.
  3. Per últim, hi havia la ja tradicional posició del PPC que es mostrava ambigü, com si la intervenció oral als plens fos un tema preferent però no estrictament necessari.
I amb aquests posicionaments va acabar el sopar, sense que arribessim a un acord clar sobre aquest tema. Però el cert és que si els socialistes volen aprovar el ROM pel ple del dia 9 de febrer hauran de fer algun pas més per aconseguir el tan ansiat consens que diuen voler. En els propers dies ho aclarirem.

Bookmark and Share