RSS
email

La CUP fa ferides a Esquerra

Ni més ni menys que una trentena de regidors són els que la Candidatura d'Unitat Popular ha tret arreu del territori. Fent una ràpida valoració, detecto que la pèrdua que globalment ha patit Esquerra ha estat gràcies a aquestes noves candidatures pels votants més radicals, i els més moderats han anat a parar a CiU. En qualsevol cas, el fet és que la formació de Carod-Rovira està immersa en un bucle ara mateix sense sortida. Veu que perd vóts i que l'efecte Carretero té efectes en les CUP especialment. Renunciar a l'ideal del partit per quatre conselleries està provocant uns efectes oposats als desitjats des dels despatxos del carrer Villarroel. Serà certa la predisposició de Portabella a quedar-se a l'oposició? O simplement és una mesura de pressió per a mantenir les quotes de poder que tenia? En els propers dies ho aclarirem, però el que sí que sembla ferma és la ferida que la CUP està fent entre els votants independentistes més radicals. Servirà doncs per obrir els ulls de la direcció d'Esquerra?

Bookmark and Share

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sembla evident que les CUPs han agafat vot d'ERC, però no es tracta tant d'un efecte general com de la circumstància de cada lloc. Per exemple a Manlleu ERC ha passat de 7 a 10 regidors, assolint així la majoria absoluta: tenien un bon candidat i han fet una bona feina. A Vic van presentar un candidat que tenia com a únic mèrit ser el pare del President d ela Secció local. I van rebutjar un altre possible candidat, realment molt més seriós i preparat. Aquest candidat impresentable va aconseguir que de 4 es passés a 2 regidors: són els dos regidors que ha tret la CUP.

Anònim ha dit...

Jo diria que sí que es tracta d'un efecte general atès que han aparegut des de Vic fins a Vilanova i la Geltrú, per tant, realitats totalment diferents.

Ara bé, caldrà veure si aquesta circumstància esdevé una realita en ferm i la gent de la CUP aconsegueix consolidar aquesta representació institucional.