RSS
email

Revés per Zapatero: torna ETA


M'he llevat escoltant per la ràdio que ETA havia decidit trencat l'alto al foc a partir de demà. Això suposa automàticament diverses conseqüències:

1.- L'emergent preocupació de Zapatero, Pepe Blanco i del PSOE de veure com poden perdre les properes eleccions estatals. De retruc el lideratge de Zapatero al capdavant del Govern Central i del PSOE també es veu afectat.

2.- El qüestionament d'Arnaldo Otegui com a interlocutor del món abertzale i la resta de forces polítiques espanyoles i basques.

3.- Un enfortiment dels capitans del PP i de la seva política de linxament contra el PSOE i contra el President Zapatero. Sens dubte, això és el pitjor i el que desprèn més brutícia política, aquesta actitut d'aprofitar-se d'un tema tan seríos com és el terrorisme per a guanyar uns quants vots.

4.- Un increment del control i el seguiment de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i del Centro Nacional de Inteligencia sobre el món abertzale i els possibles atemptats que es puguin produïr.

5.- El fracàs pel EAJ-PNV que suposa el ser ningunejat d'una negociació que hauria d'haver tingut incondicionalment en compte el Govern Basc.

El futur és incert, però esperem que aviat poguem celebrar de nou que les coses han tornat a posar-se al seu lloc i per tant, que segueixen el bon cami per afiançar després de gairebé 30 anys, la democràcia espanyola.

Bookmark and Share