RSS
email

Article del Pont d'Esplugues - Juny 2008

TURBULÈNCIES, TRANSPARÈNCIA I CENSURA


Fa alguns mesos que detectem que alguns dels punts d'acord que l'alcaldessa llegeix als plens no coincideixen amb la informació que hi ha als expedients i que la oposició tenim al nostre poder. El govern ho justifica dient que l'alcaldessa pot afegir més informació que els punts d'acord, però nosaltres ens preguntem d'on treu la informació adicional? Tota aquesta informació que políticament s'utilitza hauria d'estar recollida als expedients de tots els projectes que cal aprovar i no hi són! Tot plegat ens dóna sospites per pensar que se'ns amaga informació.


Però les turbulències en la transparència informativa no cessen ja que després de més de set mesos demanant factures i memòries del projecte de l'auditori, hem aconseguit disposar d'aquesta informació, tot i que no entenem què ha passat amb les presses que el PSC-PSOE tenia en entramar aquest projecte a fi i efecte de no perdre les suposades subvencions que dèien que vindrien de Madrid per aquest afer.


Ara s'ha posat de moda també censurar tot allò que no coincideix amb la línia oficial del govern. Primer van ser dues veïnes que volien manifestar una opinió crítica al Pont d'Esplugues, a la secció Tribuna Oberta, i el regidor de Comunicació, sr. Enric Giner (que escriu en aquesta tribuna de portaveus) va prohibir que manifestessin el seu descontentament per una gestió del govern. Després van ser les trabes que el mateix govern va posar a l'entitat Boc de Biterna per dissenyar un correfoc que segons va dir al ple el regidor de Cultura, no seguia “criteris polítics”. Frase que va quedar enregistrada a l'arxiu sonor de l'acta del ple. Potser és que el regidor de Cultura seguia les directrius que li havia donat el Primer Tinent d'Alcalde? Un Tinent d'Alcalde que casualment coincideix ser el responsable dels mitjans de comunicació locals. El seu nom Enric Giner. Dur pensar que el PSC-PSOE actuï vulnerant descaradament la pluralitat ideològica i la llibertat d'expressió i que evidenciï amb la més curta de les vergonyes tarannàs impropis d'èpoques modernes.


Així estan les coses. Aviat arribarà l'estiu, i amb l'arribada d'aquest, esperarem que es portin per bon camí aquestes pràctiques totalitaries i absolutament impròpies de governants. És hora per tant, d'acabar amb les turbulències que produeix l'equip de govern, i de donar la màxima transparència i la nul·la censura a tot allò que produeixi debat a la vila i sigui legítimament defensat.



Roger Pons
Portaveu del G.M. de CiU



Bookmark and Share

3 comentaris:

Montse ha dit...

Passa a tot arreu això, s'ha de tenir constància i paciència.
Endavant Roger.

Montse ha dit...

Ei Roger!
Com diu la Montse, això passa a tot arreu...paciència que les coses acaben caient pel seu propi pes. Ahir vaig veure que els de la Plataforma Aturem el Pla Caufec han tornat a actuar!
Una abraçada!

Anònim ha dit...

Doncs passarà a tot arreu, però a mi em té fins als nassos aquesta actitud!

Els de Caufec ahir, i avui es veu que hi han tornat... no descansa aquest col.lectiu!