RSS
email

Un model obsolet


Ahir pel matí m'assabentava que la banda terrorista ETA reapareixia de nou. En aquesta ocasió la víctima era un guardia civil d'Àlaba. L'objectiu era la caserna del cos armant. I és aquí on volia introduïr una breu reflexió sobre el model organitzatiu de la Guardia Civil.

En un origen podia tenir sentit organitzar la Guardia Civil en casernes si ens remuntem a una Espanya concebuda bàsicament com a rural, on els contrabandistes jugaven un paper molt més influent del que molts haurien volgut, i el poder restava en mans de quatre cacics. Podia ser una menda de "búker" legal a fi i efecte de garantir la seguretat íntegra dels seus membres.

Però avui en dia, amb la modernització de les comunicacions, amb la rapidesa i la mobilitat de les patrulles de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, amb la concepció molt més urbanitzada dels territoris rurals, la caserna s'ha convertit en un objectiu fàcil pels terroristes, i molt inoperatiu per la normalització dels agents de seguretat, i fins i tot, crec que vivint anònimament, seria molt més efectiu a nivell de seguretat. És un model obsolet.

Crec per tant, que és un tema que caldria abordar el dia que CNP i Guardia Civil acabin convertint-se en un sol cos. Si és que algú del PSOE o del PP creu en una unificació que hauria de portar la màxima eficiència en l'àmbit de la seguretat pública.





Bookmark and Share

1 comentaris:

Estela ha dit...

comentari molt bó ja que ni ho havia pensat. A part d´això aprofito per recordar que no hi ha cap excusa per fer servir la violència.una abraçada.