RSS
email

Quan un ciutadà sent vegonya dels seus representants polítics


Doncs dit i fet. El ple de dimecres havia transcorregut bé, havia estat un ple maco ja que haviem apretat molt l'equip de govern en diversos aspectes, no només Convergència i Unió sinó també algun altre partit de l'oposició. Fins aquí tot bé.

Arribats al torn de preguntes dels veïns, un ciutadà membre de la Plataforma contra el Pla Caufec va aixecar-se amb l'objectiu de formular oralment una sèrie de preguntes als electes que erem allà. Automàticament l'alcaldessa va començar a accelerar-se per tal d'evitar que el ciutadà en qüestió pogués formular la seva pregunta, a pesar que el reglament de Participació Ciutadana n'impedeix la intervenció no regulada per escrit. Una absoluta bestiesa per altra banda. Però bé, d'aquí va anar sortint un estira i arronsa entre el veí i l'alcaldessa.

Tot i que no m'agradi el reglament de participació ciutadana que prohibeix un dret consuetudinari com és el de fer preguntes orals al ple, he d'admetre que és el que hi ha en aquests moments per funcionar, i que per això, des de CiU estem treballant per modificar-ne aquest greuge. Però bé, el ciutadà era totalment lliure de fer el que creiés més oportú en aquell moment.

Ara bé, quan vam sentir que els regidors d'ICV van començar a escridassar a l'equip de govern, encarant-se als socialistes, posant-se xulescos i enviolentant el saló de plens, només per fer demagògia pròpia dels qui no tenen més projecte que el populisme ranci i pollós d'aquesta "esquerra" que vol quedar bé amb els antisistema, ens vam acabar convencent que no tenen cap mena d'esperit institucional de la ciutat.

Una cosa és plantar cara al PSC-PSOE, però dins d'un ordre, d'un respecte cap a les persones que integren el grup polític i cap a la resta d'assistents al ple, i l'altra, deixar anar expressions del tipus "te pasa algo? si tienes algo que decir me lo dices a la cara", o posar-se a cridar consignes gratuïtament. En aquell moment vaig sentir vergonya d'aquests representants polítics de la meva ciutat. No de tots està clar, perquè alguns es va mantenir a lloc. Des d'aquí vull agraïr a la resta de regidors del PSC-PSOE, PP, ERC i la Lídia Morera el digne comportament que van tenir, i l'esperit institucional que van assumir. Tots representem Esplugues, cada regidor representem tots els votants, no només aquells que han votat per un partit. I per tant, a tots ens devem per tenir una actitud institucional digna de ser respectada. I quan aquesta frontera de respecte i d'esperit de pluralitat convivencial se salta, les coses comencen a anar malament.

La gent de Caufec que faci el que vulgui, jo no m'hi ficaré des d'aquí perquè no soc ningú per criticar-los, però no m'agradaria tornar a sentir vergonya aliena perquè uns determinats regidors, càrrecs electes, no saben estar al seu lloc i no saben assumir el seu paper de representats públics que són.

Per sort, la majoria no som així. Però perquè jo era regidor i creia deure'm a l'encàrrec de la ciutadania, però estic segur que si hagués estat un veí més, hauria marxat d'aquell ple per la violenta situació que els mateixos que estomaquen als de Caufec via Mossos, després els hi riuen les gràcies. Penós.




Bookmark and Share

1 comentaris:

Luis Fernández del Campo ha dit...

Roger, estoy totalmente de acuerdo contigo. La defensa de las ideas de cada uno debe hacerse desde el respeto a las normas que nos hemos dado, y a las instituciones. Y si algo no nos gusta, luchar desde la legalidad para defenderlo.
No pude asistir a ese pleno, pero tu crónica me confirma lo que ya sabía: hay gente que no se hace acreedor del respeto de los ciudadanos a los que representa. Yo también me avergüenzo como ciudadano, y como político, de comportamientos así. Y me refiero a todos, tanto a la prepotencia de quien trata de aplastar las opiniones discordantes desde su cargo (sabes a quién me refiero), como a quien se salta las normas "a la torera".
Un cordial saludo, y gracias por informarnos. Estoy seguro que este suceso no saldrá en "El Pont".