RSS
email

El nerviosisme del PSC-PSOE



Arribo d'un debat a Esplugues TV on hem parlat del nou model de finançament. El representant socialista ha tingut pràcticament només paraules de fòbia cap a mi. Bé, cap a Convergència i Unió. Cada intervenció anava dirigida a criticar-nos.

Després llegeixo que Iceta carrega contra Mas, Hereu contra CiU i Montilla esquivant els reptes que li planteja Artur Mas. Tot plegat, em produeix una sensació de nerviosisme entre les files socialistes que els està obligant a uns i altres a generar una "ofensiva antiCiU" i criticar el no de la federació enlloc de defensar les vulnerabilitats del pacte Tripartit-PSOE. És clar que com que el nou model de finançament està incomplint l'Estatut, al PSC-PSOE només li queda criticar CiU a qualsevol preu. No adoptar aquesta actitud destructiva els suposa haver de parlar del "cafè per a tots" que novament suposa per a Catalunya aquest model de finançament.

Clar que m'hauria agradat poder sentir Corbacho o Chacón defensant un model maximalista per a Catalunya, però de nou el PSC a Madrid ven espanyolisme (aquest cop amb el silenci còmplice dels dos ministres) i a Catalunya un nacionalisme de tercera divisió. Però bé, que segueixin criticant CiU ja que seguiran evidenciant nerviosisme i desencís pel mal pacte que ells solets s'han menjat. Perdó, ells solets amb l'aprovació de la resta d'autonomies... tot i que l'Estatut parlava clarament d'acord bilateral. Però bé, l'incompliment és l'arma dels socialistes per criticar Convergència i Unió. Penós.

Bookmark and Share