RSS
email

Toquem els nassos als ciutadans!

Això és el que deuen pensar els nostres governants quan pensen en les reformes que cal fer a Esplugues. Només cal mirar la nostra ciutat, ara mateix està tota apedaçada de valles d’obrers, de maquinària, de carrers tallats, de manca de senyalització indicant tot plegat…

Començant pel barri de la Plana, que porta des de l’estiu aixecat. Quan no ha estat el carrer Quintana, ha estat Joan Corrales, quan no, Manel Riera i ara li toca el torn a la Rambla del Carme. Per què permeten que els ciutadans no puguin creuar la Plana ja que fan les combinacions dels talls de carrer al mateix temps per dificultar el pas? Per què tenen aquesta manca de planificació? Intentem creuar el barri de la Plana i veurem el dificultós que resulta!

Però bé, la gràcia segueix amb altres barris. El Gall porta des de fa setmanes i setmanes amb el carrer Baronessa de Maldà aixecat i els veïns més immediats acusant unes obres que estan aturades amb l’excusa que l’empresa constructora ha fet fallida… però això no hauria de ser excusa per acelerar la situació de degradació que comencen a acusar les obres. Fa dies que les valles han caigut al terra pel mal temps i ningú ha pres mesures per garantir la seguretat de la zona. Al cap i a la fi, sembla de vegades que el contribuent hagi de callar i empassar-se aquesta deixadesa del govern municipal.

Més obres? El barri Centre amb la seva Sagrada Família particular a la carretera de Cornellà costat muntanya. Els mesos passen i passen i de nou veïns i gent que circula per la zona veu afectada la normalitat del seu pas. El govern encara ens dirà que els problemes d’aquestes obres són col.lectors que es trenquen el mateix dia i a la mateixa hora i que per això cal reformar-los amb urgència, però la realitat és una altra: mala planificació amb el manteniment del subsòl local.

Per cert, m’oblidava els veïns de Finestrelles, que apart d’estar patint les obres del malaguanyat Pla Caufec, a sobre veuen afectadíssim l’accés al seu barri (i hi incloc també aquí els veïns de Ciutat Diagonal) per culpa d’una rotonda a mig construïr, la rotonda que enllaça el carrer Jacint Esteve amb l’Avinguda dels Països Catalans. Quan preguntem i exigim la urgència de la finalització d’aquestes obres encara el PSC-PSOE té les galtes de dir-nos que fins que no es realitzin les obres de la rotonda de la Nestlé que no se solucionarà el problema que plantegem.

Brillant, tenim Esplugues feta un nyap i un govern municipal que l’únic que pensa és en tocar els nassos als ciutadans amb una manca total de previsió d’intervencions a la via pública. Però no pensen que la gent treballa, acompanya els nens a l’escola, que la gent passeja o simplement que la gent paga impostos per a ser ben atesa i per tenir un govern eficaç que prevegui què cal millorar i quan cal millorar-ho. Tocar els nassos als ciutadans sense pensar en el seu benestar immediat és un error d’estratègia, perquè el demà és avui, i les obres d’avui són cosa d’ahir.

Demanar eficiència, planificació, seguretat en les obres i sobretot sensibilitat pels qui les pateixen, no crec que sigui res que pugui comprometre l’acció de govern. Però quan l’apoltronament et fa perdre la realitat acabes fent les coses sense pensar en la gent, que al cap i a la fi, és la raó de ser de la política.


Article publicat al Pont d'Esplugues - novembre 2009

Bookmark and Share