RSS
email

El pas endavant de CiU

La matinada de dissabte les ràdios emetien la notícia: CiU arribava a un acord amb el PSOE per a l'aprovació d'un nou estatut per a Catalunya. Al marge del contingut dels acords arribats entre ambdues formacions polítiques, els quals encara no conec, sí que vull destacar una realitat política que està anant més enllà del projecte d'estatut, i que amb aquest darrer acord es fa cada cop més evident. I és el paper de l'Artur Mas. El lideratge de l'estatut hauria hagut d'anar a càrrec del President de la Generalitat, qui per cert, ha passat del tema descaradament, per tal d'assolir el màxim per al nostre país. Però no ha estat així. Va haver de liderar el projecte d'estatut el cap de la oposició, tant a Catalunya com a Madrid. Tenim per tant, un president que governa, o es dedica a mirar les mussaranyes? És inacceptable que la oposició (CiU) hagi hagut de demostrar un cop més la seva manera de fer, basada en la fermesa en defensa d'un determinat model. És inacceptable que la oposició hagi hagut d'assumir una responsabilitat de país que corresponia al president del Govern català, perdut per cert, entre els seus bigotis. Tanmateix, crec que és convenient destacar que l'estatut del Parlament no s'ha aprovat íntegrament, fet que crec que hauria de ser determinant també, per seguir treballant en la millora del progrés global de Catalunya, tant des de Convergència i Unió, com des de totes aquelles forces socials i polítiques que apostin per millorar el nostre país. La batalla continua.

Bookmark and Share

12 comentaris:

Anònim ha dit...

La voluntat de tirar endavant l'Estatut s'ha demostrat amb l'actitut de CIU, és a dir amb fets, i pactant article per article (tot i que encara queden coses per pactar). Les declaracions d'intencions, els desitjos i les paraules maques, no deixen de ser això, paraules, i les paraules se les emporta el vent.

Anònim ha dit...

Au doncs ja podem aplaudir aquest estatut que ens deixa les dues coses bàsiques (nació i finançament) iguals que amb el del 79.

Fantàstic. Gràcies CiU, gràcies per no plantar-te i vendre't a canvi de la poltrona de la Generalitat.

Visca tu i tots els venuts.

Joan Vidiella ha dit...

Crec que heu desaprofitat una ocasio, irrepetible, de donar per acabada la transició. De fer que la democràcia espanyola fes el canvi de niña a mujer.

La catalana ja va fer aquest canvi consensuant la proposta d'Estatut que CiU ha finalment maltractat, per un plat de llenties.

Ens hem quedat amb un pam de nas.

Esperàvem més responsabilitat, de present i de futur.

Anònim ha dit...

Abans d'afirmar amb rotunditat les coses es convenient coneixer-les. La proposta d'Estatut que s'ha aprovat no tñeres a veure amb la del 79, ni pel que fa el tema nació ni pel que fa el finançament. Acabar amb el defècit històric de Catalunya en un període de 7 anys, tb és una bona notícia i un bon pacte.

Anònim ha dit...

Coincideixo amb la Nat.Les crítiques que venen d'ERC són les típiques rebequeries de nen de sis anys per no poder sortir a la foto.
Si ara CiU haués dit NO les apiracions del poble català haguesin anat a norris i s'ens acusaria de trencar la baralla de cartes pel fet d'estar a la oposició.Aquest Estatut és milor que el del 1979 i quan un govern de CiU l'apliqui ho veurem!

Anònim ha dit...

Vaja, i on és aquella unitat? No havien d´anar tots els partits a la una? Ara resulta que Mas posa primer els interessos de CIU que els de Catalunya. No només és que tingués fam de fotos, és que des que va perdre el govern CIU s´ha quedat sense res. I no ha desaprofitat aquesta oportunitat, encara que sigui a costa de Catalunya.
És inacceptable que un "líder" polític faci una cosa com aquesta. De ben segur que hi ha molts votants de CIU com jo que ho han deixat de ser aquesta setmana. Al final el mateix que a l´època de Pujol: Catalunya queda com un país de pesseteros, botiflers i carronyaires que es venen per un plat de llenties.

Anònim ha dit...

Company anònim, vull recordar-te que la unitat ha arribat entre PSC, PSOE, CiU i ICV, i que els únics que no estan per "la labor" són la gent d'ERC. Resulta ser que l'únic q no va a la una és ERC, i encara teniu la barra de criticar a CiU... el que és inacceptable és que ERC s'hagi despertat després de la foto Mas-Zapatero, això sí que és inacceptable. Jo almenys, esperava alguna cosa més d'un partit de govern.

Anònim ha dit...

Com molt bé vaig sentir dir de boca del mateix Artur Mas ahir a la nit, i em va semblar molt lògic, aquesta proposta d'Estatut per a Catalunya no és la millor que podríem tenir. Obviament, la que era la millor (o al menys ho semblava) era la que va sortir del Parlament, i gràcies a que CiU va instar als demés grups polítics a que no s'automutilessin. Segons CiU, s'ha aconseguit el màxim que s'ha pogut i sembla mentida que, com bé diu en Roger, ERC es desperti quan veu que no sortiran a la foto, quan en teoria ells haurien d'haver fet demandes de caire nacionalista molt més fortes i amb més aire independista de les que va fer CiU al Parlament (ja que, en teoria, ERC és molt més "radical" en aquest sentit, però ja s'ha vist només en teoria). De la mateixa manera que l'amic anònim ha deixat de ser votant de CiU, jo he deixat de ser votant d'ERC ja que m'han demostrat que els vaig votar equivocadament. Perdó a Catalunya pel meu error, no es tornarà a cometre.

Anònim ha dit...

Seguint la línia argumental d'en Roger i en verni em sembla molt fort que ERC ara desperti quan ha vist que Mas i Zapatero han pactat un Estatut excloent al soci de govern esquizofrènic que es dedica a estar al govern i actuar com a oposició (amb els carrecs ben arrelats,per suposat).
Si ERC no s'hagués dedicat a dilapidar les petites escletxes de colaboració de CiU i ERC potser haguessim anat amb més força a Espanya però hi ha qui mira més per la seva butxaca i pel país.El temps els jutjarà.

Anònim ha dit...

Companys, no teniu ben entès el terme UNITAT. Unitat no vol dir que es reuneixin Mas i Zapatero i acordin el que els doni la gana sense consultar res a la resta de partits. Unitat vol dir arribar a acords en les reunions en les que hi participen també la resta de partits. Si ICV s´hi ha unit em sembla molt bé. Al cap i a la fí no són massa diferents dels del PSOE. No podeu esperar que després d´actuar d´una manera unilateral tota la resta de partits vagin a darrera dient sí, sí. Això no és unitat, companys.

Anònim ha dit...

Els únics que diuen no no, sou ERC, la resta de partits, PSC i ICV aproven el pacte que tu denomines Mas-Zapatero... i encara tens la barra de dir que no hi ha unitat? Deus tenir raó, pq la unitat l'ha trencada ERC amb la seva rebaqueria...

Anònim ha dit...

Roger, es refereix a unitat a l´hora de negociar, de negociar tots a la una, tots a la mateixa taula.