RSS
email

La tesi republicana

Després de l'acord arribat dies enerera entre CiU i PSOE al voltant del projecte de nou estatut, Esquerra està delimitant la seva estratègia a seguir. A priori, el seu secretari general, en Joan Puigcercós ja ha afirmat que ERC preveu insuficiència en el finançament de Catalunya per als proper any i mig. Tampoc s'ha estat de traslladar a la opinió pública el seu malestar amb el president Zapatero, i la seva crítica cap al líder nacionalista Artur Mas, a qui ha acusat literalment de "dilapidar en set hores l'esforç col·lectiu". Tanmateix no veig clar, que per una banda ERC assumeixi que el finançament acordat sigui dolent, i per altra banda, el mateix Puigcercós hagi admès que sigui difícil votar que no, atès que una part considerable d'aquest projecte és bo pel que fa a competències i llengua catalana. Tot plegat té més pinta de rabieta infantil que no pas de problema polític. És bo recordar que tant el PSC, ICV com CiU han donat el vist-i-plau a la darrera proposta de reforma consensuada amb Zapatero, i que l'única formació política allunyada del consens del "quatripartit català" ara per ara és ERC. Tinc l'esperança de totes maneres, que obriran els ulls, i se sumaràn al consens que ja hi ha entre PSC, CiU i ICV.

Bookmark and Share

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Com van canviant d'opinió...després de la típica rebequeria de nen petit i de partit immadur i inconscient incapaç de aportar força al govern de Catalunya poc a poc es van adonant que aquest acord és bo per Catalunya i que s'hauran de sumar al acord si no es volen auto-marginar amb el PP.Res,ara a aguantar uns dies les sortides de to de ERC i els seus cadelets sumisos de les JERC contra CiU.Catalunya pren nota de l'afany de protagonisme i de la nul·la capacitat intel·lectual dels actuals dirigent d'ERC.

Anònim ha dit...

Escolteu, era un gran problema deixar l´estatut per més endavant si ens havien de donar una misèria com ens han donat? O era primordial l´interès partidista? Fins i tot l´Ibarra va dir que amb aquest acord els nacionalistes havien perdut la partida. Els catalans hem d´aprendre a dir que no si ens ofereixen una misèria. No siguem tant carronyaires!

Anònim ha dit...

Anar de catalanistes i donar la presidència del Govern a un espanyolista, no demostra tenir massa coherència política. Feu-vos-ho mirar.

Anònim ha dit...

Si ERC tingués majoria absoluta no hauria de donar la presidència de la Generalitat a ningú. Però no és així, i algú ha de ser president. Ciu ha tingut la presidència durant masses anys i en cap país amb un mínim d´higiene democràtica s´hauria optat per donar-los-la altra vegada

Anònim ha dit...

doncs vinga anònim!t'animo i t'encoratjo a que et sumis al projecte TRIASbcn per demostrar que després de 30 anys de govern socialista ja n'hi ha prou a BCN o a tan altres pobles de l'àrea metropolitana(Palacín Village p.ex.)

Anònim ha dit...

Sóc l´anònim d´abans. Sí, crec que a Barcelona cal un canvi de govern.