RSS
email

La reedició de Carod

En Carod-Rovira ha recordat que ERC no té pressa per a pactar l'estatut. Diferència fonamental amb el PSOE, qui se'l vol treure el més aviat possible del mig. De fet no només l'estatut, sinó també a ERC (tal com s'ha evidenciat amb la foto Mas-Zapatero) qui li dóna una ombra de radicalitat que el PSOE políticament no pot digerir. Però en el recordatori, el líder republicà ha ratificat l'opció d'Esquerra per reeditar el pacte tripartit tot i les tensions actuals amb el PSOE. Al·legant els vells pactes amb PP de l'antiga direcció convergent, Carod va refermar aquesta decisió. Ha recordat aquesta vella aliança per desqualificar l'emplaçament que li va fer en Mas, perquè subscrigués els acords amb el PSOE, o bé abandonés el Govern. Sembla que en Carod té molt clar quin és el futur d'Esquerra, però el que potser és recomanable, és tenir en compte el que diguin les urnes als propers comissis nacionals, i no aventurar-se tant a fer prediccions de futur. L'advertència però, va per en Carod com per la resta de líders polítics. El futur, molt sovint, va marcat pel que determinen les urnes, i en el cas republicà, en Carod fa un flac favor a ERC seguint-hi al capdavant. El desgast polític que ha evidenciat no beneficia una aliança amb CiU, tan desitjada per molts dels electors d'un i altre partit. Però especialment, no beneficia al futur de Catalunya, les tan crítiques i poc constructives opinions del cap republicà. De ben segur, que si ERC no manté el discurs ambigü que va mantenir durant la campanya electoral de 2003 (tal com està fent ara), molta gent entrarà al sarró de la reflexió. Com diu la dita, és pitjor el remei que l'enfermetat.

Bookmark and Share

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo també era dels innocents que volia un govern nacional de CiU+ERC(allò del CiU+ERC=CAT).
Ara veig clar que no,que vull un govern de CiU al meu país i que vagi rebent acords puntuals.
ERC s'ha emborratxat de poder.Ha passat de jugar al pati dels petits a poder anar amb els grans,ERC ha vist com els grans li feien cas i volien jugar amb ella però ara ja s'han cansat que es comporti encara com si estigués al pati dels petits...Al llarg de la digna història d'ERC hi ha hagut molts dirigents, alguns mediocres com Hortalà,altres brillants com Colom i Rahola(que amb el pas del temps encara són més brillants)i després de haver desfenestrat a aquests ultims amb una "guerra bruta"de partit Carod va arribar a la direcció...i el desenllaç ja el coneixem.Però alerta!el dia que Carod plegui(aviat)darrere seu va Puigcercòs i aquest és la cara més freda i dura de la esquerra ortodoxa i carca.

RUFUS ha dit...

Reconec que encara frueixo amb la frustració rabiosa de CyU per ERC.
¿Però ho tenia que pagar Catalunya?

I ens deieu traïdors...

¡¡INCREIBLE!!

Anònim ha dit...

Et recordo paraules d'en Mas en la entrevista d'aquesta nit: Si ERC pot millorar el pacte, que el millori. Menys criticar i més treballar!

Anònim ha dit...

ERC era històricament un partit que ara no és, no ho és ara i no ho era en guanyar les eleccions al Parlament. Si el tripartit era una prova per veure si ERC podia tornar a ser decisiva a Catalunya... han suspès. A parer meu, una coalició nacionalista CIU+ERC seria possible si aquest últim partit crees un altre líder polític i seguís una altra línia d'actuació, una que donés prou confiança als catalans.
La foto Mas-Zapatero no fa sinó reafirmar aquest fet. El tripartit no és sinó la pedra del mite grec de Sísif, una que en pujar sempre cau i en aquest cas ho fa damunt de Catalunya, perjudicant només al país. ¿És lícit que ens governi un tripartit que no s’entén?

Anònim ha dit...

Jajjja Colom i Rahola birllants. Aquesta sí que es bona! Per cert que en Colom ara viu al Marroc amb els seu marit i ha muntat una xampanyeria. La Rahola parla més del compte a totes les tertúlies que pot i justifica les accions dÍsrael cap a Palestina tant com pot.
Companys de CIU, no us passarà res si esteu una anys més a l´oposició. Potser apendreu què és i tot!

Anònim ha dit...

Quina barra. Heu traït el país per la vostra ànsia de poder i ara voleu que ERC col·labori perquè pogueu recuperar la poltrona tan aviat com sigui possible.

Una mica de vergonya no us faria cap mal, socioconvergents.

Anònim ha dit...

Als anononims: el primer comentari es desmunta sol per el seu alt grau d'odi i homofòbia cap a Colom (tu has de ser d'aquells sectaris que van amargar-lo a ell i a la gent del PI abans de la excisió i després o sigui que ets un frikie o estàs malalt)I en quan a la Rahola...son molts els que pensem com ella en el tema d'Israel i només ella la que té la valentia de defensar-ho tot i les represàlies que s'endú per dir el que pensa o sigui que calla o si us plau,escriu-nos el teu número de militant d'ERC.
En quan al segon comentari: qui es va vendre Catalunya al PSOE per la cadira i foto és ERC i ara es mantindrà al govern malgrat odiar al PSC per la mamella.un clar exemple de dignitat.