RSS
email

L'entrevista a en Mas

Ahir per la nit, durant trenta minuts, el cap de l'oposició al Parlament de Catalunya, Artur Mas, va ser entrevistat pel periodista de TV3 Jaume Masdeu. Del contingut de l'entrevista, molts altres blocaires segur que en parlaran aquests dies, alguns bé, altres de malament. No vull caure en fer una defensa aferrissada, ni una crítica destructiva de la mateixa, però sí que volia destacar tres punts de la mateixa que crec que van ser destacables.
  • Mas va plantejar que l'acord en matèria de finançament arribat amb el president Zapatero és superior al plantejat a l'acord del Tinell. Si això és així, alguna cosa està fallant, quan ICV i PSC beneeixen l'acord, i ERC el rebutja.
  • Mas va garantir que aquest acord al que faig al·lusió estableix per primer cop en democràcia, que el finançament del Govern de la Generalitat no dependrà d'una llei espanyola (llei estatal). És evident que no és la panacea que molts voldriem, però que a partir d'ara disposem d'una agència tributària (deixeu-m'ho dir així) consorciada i paritaria, és el primer pas cap a la disposició d'una agència tributària pròpia. El camí és el bo.
  • Mas va recordar que l'acord garanteix que en els propers set anys, l'estat invertirà en infraestructures a Catalunya, el mateix percentatge que l'aportació de Catalunya al PIB espanyol. Tinc el temor que amb set anys ens quedem curts. Ja es veurà.

Pel que fa a ERC, el president de CiU va recordar que la direcció republicana després del pacte han dit que no, però que fins ben entrada la setmana passada dèien que l'acord havia d'arribar amb Zapatero o amb ningú més. Tanmateix, Mas, no es va estar de recordar a Carod-Rovira l'entrevista que li va fer La Vanguardia diumenge passat, on el líder republicà afirmava que si no hi ha estatut, caldria convocar eleccions. Va evidenciar la contradicció republicana, a l'afirmar ara, que el tripartit ni el Govern es trencarien si no hi ha estatut.

Per últim, sí que volia valorar un punt que crec que és de justícia recordar. I és l'emplaçament que en Mas va fer a Esquerra, a millorar l'acord al que va arribar Convergència i Unió amb el president del Govern Central. Va afirmar que si ERC obtenia millors resultats en la negociació que CiU, s'hi sumarien. Comparteixo aquesta opinió, perquè crec que tots els qui estimem Catalunya, hauriem de sumar-nos als millors resultats possibles pel futur del nostre país. Bé, aquesta és la crònica de l'entrevista, una mica més llarga de l'habitual, però que crec que, la conjuntura política actual, requeria una dedicació especial.


Bookmark and Share

8 comentaris:

Ferran Caballero ha dit...

Defensar Mas ara deu ser difícil no?

Rubèn Novoa i Arranz ha dit...

Intel·ligent en Mas en constatar la contradicció de romandre al govern de la Generalitat després de trencar el pacte del Tinell unilateralment...

Senyors d'ERC, pel bé del país, no s'aferrin a la cadira.

Anònim ha dit...

El tema ja esta tancat.
La partida a la taula ja no es un estatut millor o pitjor.
Ara sols queda el camí del sobiranisme. Ja no hi han altres vies.
la diferencia és que la sobirania s'exigeix, no es te de mica en mica.
Una qüestió important, les paraules.
JNC suposo que vol dir joventuts nacionalistes de Catalunya. L' Historia demostra abastament, que les posicions reals de CDC i UDC son regionalistes - uns 45 anys anys cap aquí. Potser que ajustesiu el nom de l'organització als ideals. Si no ho feu no passa res, tothom sap que totes les persones que estan al voltant de CiU son regionalistes, com les que estan a PSC, PPC i IC, son sucursalistes.

Anònim ha dit...

Quan un bloc de convergència parla més d'ERC que de CiU vol dir alguna cosa (se'n diu sectarisme).

Home en Rubèn. Pel bé del país deixeu que governi CiU no ?

Comprenc que deu ser difícil per als (pocs) sobiranistes que encara queden a CiU de digerir aquest pacte lamentable, però esteu arribant a uns extrems ... en fi. Gràcies CiU !

Anònim ha dit...

En primer lloc, com a dinamitzador del bloc que sóc, volia dir-vos que aquest bloc, que no amaga la seva tendència política, intenta parlar de totes les formacions polítiques especialment de cadascuna d'elles en moments de rellevància dins el context polític. Si d'això li dieu sectarisme, llavors partim de criteris lèxics molt diferents al respecte.

Vull aclarir que aquest bloc no és de convergència com cites erròniament, anònim. Aquest bloc és d'en Roger Pons, i Convergència, ni em paga ni m'ha demanat que fés un bloc. Què més faltaria!! Tinc prou maduresa política com per poder opinar i generar debat sobre un tema que m'apassiona com és la política. El debat el fem entre tots, d'aquí el títol d'efectes oposats.

Sols espero, que sigueu més curosos a l'hora d'etiquetar algú per la brava.

Per últim, agraïr a en ferrancab, en novoa i tots aquells, que voluntàriament decideixen signar amb nom. Tot i respectar la decisió de signar anònimament, crec que demostra valentia democràtica donar la cara. Ningú és millor ni pitjor per opinar diferent de l'altre, tots tenim un model de país que cal respectar debatent i rebatent, però respectant-nos els uns als altres.

Gràcies.

Anònim ha dit...

ATT. DIGNITAT

No sé com té la barra d'acusar de regionalisme a Convergència i Unió quan aquesta formació ha estat capaç d'aconseguir el que mai cap altra en la Història de Catalunya ha pogut: que el proper Estatut d'Autonomia reconegui per primera vegada en la Història d'Espanya que les Corts Espanyoles reconeixen que el Parlament de Catalunya ha definit a Catalunya com una NACIÓ.

En tot cas Convergència i Unió esdevé la vanguàrdia del nacionalisme català :-)

Anònim ha dit...

El que més ràbia em fa de tot això és que alguns s'omplin la boca de què el més important per ells és Catalunya quan en realitat només els interessa i se l'estimen quan són ells els que surten a la foto i són els "protas"de la peli. Continuo insistint en què les coses es demostren amb fets i l'únic que demostren és que no són capaços de veure que per poder arribar a un objectiu s'ha de seguir un camí. Avanaçar en aquest camí és el que justament s'ha pactat. Els somnis i desitjos no donen de menjar a un poble ni solucionen els problemes diaris dels catalans i les catalanes. Es necessiten solucions, i això és que s'ha aconseguit.

Pedro ha dit...

Sisplau no recomanis el blog de l'Oriol Abelló, múltiples dirigents de CDC Maresme li han demanat que es moderi o tanqui, com la Montserrat Candini.
No creus que ICV ha votat sí simplement perquè el PSC també ho ha fet?No creus que seria un encert la fusió entre ICV i PSC, o la fusió entre ICV i ERC?