RSS
email

Festa petita de Santa Magdalena


Dimarts passat va ser la festa major petita d'Esplugues. Festivitat de Santa Magdalena, copatrona de la nostra vila. Com cada any, se cel·lebrava la missa solemne a la Parròquia de Santa Magdalena, en una eucaristia concelebrada pels dos rectors d'Esplugues i diversos capellans dels municipis veïns.

Al finalitzar la missa, la nau parroquial va anar acumulant gent i gent d'entitats i multitud de veïns que es van acostar, fins al punt que l'església estava als seus màxims de capacitat, com ve sent habitual any rere any.

L'inici de les ofrenes va començar amb la participació dels aragonesos. A mi em va sorprendre força la seva participació perquè no la recordava pas d'altres anys. Però pels comentaris que sentia, a molta gent li va molestar perquè dèien que allò no era una missa rociera. Suposo que tot té el seu moment i que tothom té la seva part de raó.

Després van actuar els geganters, bastoners... i van acabar els castellers amb les seves monumentals escultures humanes movent el castell per tota la nau fins a l'altar major, on van pujar els esglaons de l'altar. Tota una obra d'enginyeria humana que, any rere any, em deixa bocabadat.

A l'acabar els diables van fer la seva particular crítica a tothom. Aquest cop la càrrega va ser contra l'Avenç i contra el seu president i junta. No crec que sigui moment per a fer crítiques un dia de festa. Hi ha altres ocasions per a deixar anar estopa contra els qui manen o contra els qui aspiren a manar. Però bé, de moment així estan les coses. I bé, la resta de la festa va acabar amb un correfoc pel barri centre.

Bookmark and Share

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Bones
davant de les últimes accions d'Albert Rivera (c's) us proposo que el dia 11 de Setembre les nostres blogs pengem l'Estelada. En el fons són les nostres cases virtuals. Aquí us podeu baixar l'Estelada www.marroca.blogspot.com
Salut

Anònim ha dit...

Prenc nota de la proposta Mar! Gràcies per visitar el bloc.

Salutacions.