RSS
email

Sobre el ple de dimecres passat

Dimecres passat començavem el curs polític amb el ple del mes de setembre. Un ple que començava amb un numeret de teatre del tot fora de lloc protagonitzat per un regidor de l'oposició. Però el ple aprovava un parell de punts que vull destacar:

Sobre l'aprovació de la llicència comercial de Caufec. Possiblement fos el punt més important ja que estudiant amb deteniment el dictàmen que el mateix govern municipal duia a aprovació, vam detectar una irregularitat en la computació dels metres quadrats assignats a equipament comercial. Una qüestió que cal revisar amb lupa ja que en aquests moments el comerç local no es pot permetre més increments de zones comercials. A més a més, cal exigir al PSC-PSOE que s'ajustin a llei i al que està aprovat, i aquests 12.000 m2 de més cal veure fins a quin punt són o no legals. Vam convidar a debatre públicament totes aquestes irregularitats, però el portaveu del PSC-PSOE va evitar entrar a defensar res. Sospitós si més no.

Sobre el control de l'execució de la llei de barris. S'aprovava l'acceptació expressa de la meitat de l'import (aproximadament uns 6.000.000 d'Euros) que havia de rebre l'Ajuntament de la Generalitat en qualitat de municipi guanyador de la llei. Però el resultat havia de ser que en el comitè de seguiment de l'execució de la llei només hi havia entitats socials i cíviques de Can Vidalet i una nodrida representació de membres del PSC-PSOE. L'oposició no hi apareixiem per enlloc. Havia denunciat jo mateix aquesta irregularitat en la Junta de Portaveus i al Ple vam demanar de nou el compromís de l'equip de govern per resoldre aquest greuge.

També vam denunciar i anunciar que posariem en marxa un mecanisme aliè al grup municipal per aconseguir tota la informació que a hores d'ara encara no se'ns ha transferit sobre el projecte de l'auditori municipal. Vora nou mesos portem darrera d'aquesta informació que ple rere ple els socialistes eviten donar-nos, tot i haver votat favorablement a l'execució del projecte.



Bookmark and Share