RSS
email

Jo vull un president nacionalista

Més enllà de les meves responsabilitats institucionals i focalitzant la meva condició de català, jo vull un president nacionalista. Catalunya necessita un president nacionalista. Un president que estimi una Catalunya amb els seus pros i els seus contres. Un president que vetlli pel bon nom de Catalunya a la resta de l'Estat i a la resta del món. Un president que no permeti que el president del govern de l'Estat estigui al balcó del Govern de la Generalitat. Un president que aposti per un govern estable sense baralles internes de gruix interminable. Un president que tingui una imatge que el nostre actual i respectable President Maragall ha estat incapaç de garantir.

Esquerra Republicana va entronitzar un president no nacionalista al capdavant del Govern de Catalunya. Jo, repeteixo que vull un president nacionalista. Esquerra Republicana, l'única opció juntament amb Convergència i Unió, que podia donar a aquest país un president nacionalista, va optar per donar-me un president no nacionalista, just al contrari del que jo vull. Amb això s'han acabat les opcions. O tripartit amb president més espanyol que mai, o CiU amb un president nacionalista.

Més enllà de la sigla política, repeteixo que vull un president nacionalista. O Artur Mas o president sucursalista d'Espanya. Artur Mas. Repeteixo, més enllà de la sigla CiU, Artur Mas és l'únic polític català que es pot erigir com a president nacionalista català. El que jo vull per Catalunya, un president que tingui mentalitat catalana.

Aquest espai ha estat etiquetat permanentment com a "espai convergent". Des de ser un dels primers blocs penjats al web de CiU, fins a la incorporació a la "xarxa convergent" passant per l'etiquetatge que n'ha fet en Saüll Gordillo o els mateixos fanàtics del tripartit que sovint visiten l'Efectes Oposats. Mai he demanat que se m'incorporés enlloc.

El meu pensament polític passa inevitablement per plasmar-lo en aquest espai. Però des del primer dia, aquest bloc ha pretès ser un espai que aglutinés qualsevol mena d'opinió, amb voluntat integradora i amb voluntat de crear una discussió que crec que és molt enriquidora quan no cau en el fanatisme que sovint ha caigut per part d'alguns visitants.

No puc evitar caure en la simpatia a un partit polític del que en formo part i al que a més represento en el món local. Però l'Efectes Oposats ha volgut ser un espai més que anés més enllà de les meves participacions polítiques.

Tinc la voluntat de no fer campanya a favor de CiU malgrat les meves implicacions personals. Vull fer campanya a favor de l'Artur Mas i a favor de Catalunya. Més enllà de Convergència i Unió hi ha Catalunya, i per tant, més enllà de la seriosa alternativa al tripartit, hi ha una única oportunitat d'aconseguir que un president nacionalista torni a governar el nostre país. El seu nom, Artur Mas, i per ell i especialment per la Catalunya catalana que tan desitjo, defensaré des d'aquest modest espai virtual, un president amb mentalitat de català.

Bookmark and Share

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo també vull un president nacionalista, pel qual el més important sigui aquest país i la seva gent.Per això crec, que l'Artur Mas serà el proper President de la Generalitat.

Vull afegir que el debat de qualsevol mena, però sobretot el debat polític és enriquidor per uns i altres, sempre i quan no es vulneri la regla d'or: EL RESPECTE.

dguti ha dit...

Un presiden nacionalista? Un president nacionalista no es pot preocupar per la societat, es preocuparà de la nació. Un president SOCIALISTA sí que es preocuparà de la SOCIETAT, és a dir, de la GENT.

Un cop més Montilla President!

Marc Arza ha dit...

Els comentaris de dguti són clàssics del simplisme absolut de les campanyes electorals.

Els electors no es tornen estupids en època electoral però de vegades són tractats com si ho fossin.

Salut,
Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com

Anònim ha dit...

Al senyor Dguti:

Vostè no entén que és la nació. La societat és un concepte tan eteri. Si entengués el que és una nació i el nacionalisme sabrien que aquests es defineixen com la capacitat de promoció humana que té l'individu dins el seu medi natural o entorn. Vostès buiden totalment el concepte nacional per fer-lo totalment asèptic. Si comprenguessin la grandesa de la nació i de la pàtria s'hi apuntarien els primers.

Primer arreglin el partit, depenguin menys de Madrid (el nacionalisme espanyol tant que parla vostè de societat) i després evitin la fuga de militants històrics com la Diana Garrigosa i en parlem. Per cert que en Solbes i en Castells uniformitzin el discurs i així ens els començarem a creure.

Ara és l'hora de construir la nació! Mas president!

Anònim ha dit...

Bon dia dguti, sento discrepar totalment amb la teva afirmació. Un president nacionalista defensarà amb més èmfasi que no un president no nacionalista, la seva nació i per tant la gent d'aquesta nació.

Dir que un president socialista es preocuparà de la societat és fer volar coloms sobre una utopia pròpia del maoisme. Per què serà?

Anònim ha dit...

Jo crec que qui vota convergència té moltes qüestions socials resoltes, o millor dit, sense eufemismes: té prou nivell adquisitiu per permetre's sufragar les despeses derivades de l'habitatge, l'educació, la sanitat, etc. i per això no necessita de les polítiques socials d'un govern d'esquerres. En definitiva, és molt bonic lloar i desviure's per la bandera quan es tenen cobertes les necessitats inferiors de la piràmide de Maslow, però, per desgràcia, no és el cas de bona part de la població, sobretot la més jove i la més gran.