RSS
email

La visita de Montilla


Abans d'ahir José Montilla va visitar Esplugues en el marc d'un suposat acte institucional. Passaven gairebé vint minuts de l'hora prevista quan va arribar escortat a la porta de l'Ajuntament, on va ser rebut per l'alcaldessa la qual ens el va presentar a portaveus i regidors. Montilla va signar el llibre d'honor de l'Ajuntament al saló de plens, i ens va deleitar amb un magnífic discurs sobre la pluja i sobre el decret de la sequera que va aprovar la Generalitat. Un brillant discurs, sens dubte.

Al sortir de la casa consistorial, un autobús de TMB esperava la plana política i a Montilla per fer una visita per la ciutat. Encara no sé qui va pagar aquest autobús, però bé, si tinguessim un transport públic brillant no diria res... Durant la visita, els portaveus de la oposició no vam acompanyar l'acte que pilotaven els comandaments socialistes.

A darrera hora ens vam dirigir cap a la Masoveria de Can Tinturé. Hi havia molta gent, teòricament d'entitats. A la pràctica associacions de veïns, Unió de Botiguers i associacions de dones. Estava ple a vessar, i entre la calor que hi feia i la gent, que em vaig marejar una mica i vaig sortir a prendre una mica la fresca i a parlar amb els amics de la Plataforma contra el Pla Caufec, els quals van aprofitar la meva sortida de la Masoveria per fer-me avinent que els Mossos d'Esquadra els estaven prohibint repartir fulletons amb la campanya contra les majories. Per un moment em va passar pel cap la frase de Fraga de "la calle es mía", i això que en teoria era un "progressista" qui visitaria en cosa de minuts l'equipament municipal...

Al cap d'uns minuts van començar a arribar tinents d'alcalde, pel que vaig decidir reincorporar-me a la comitiva. En aquell moment els Mossos em van prohibir passar, motiu pel qual vaig haver d'identificar-me per accedir al recinte de la Masoveria.

El que en teoria era una trobada amb entitats, va acabar convertint-se en una trobada amb associacions veïnals i associacions de dones. Ni intercanvi d'idees, ni intercanvi de punts de vista ni res de res. Simplement un discurset de l'alcaldessa i un altre d'en Montilla (per cert llegit). Semblava més un discurs electoral del PSC-PSOE que un acte institucional.

Al marxar, els integrants de la Plataforma contra el Pla Caufec van seguir exigint poder parlar amb Montilla, però aquest va ignorar absolutament l'extravagant però legítima voluntat dels manifestants: parlar amb ell. Si aquesta és la manera de fomentar la participació entre veïns i classe política, no sé on anirem a parar. El que està clar és que a CiU, Sabem Escoltar.

Bookmark and Share

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Escolti senyor Pons, es va fixar si en Montilla va treure la seva llibreteta vermella quan va signar el llibre d'honor o ja ha après a memoritzar dues frases al seu caparró?