RSS
email

Acostar Europa



Aquests dies es parla dels caps de llista a les eleccions europees. Si fa uns dies li tocava a Tremosa, ara li toca a Oriol Junqueras, el peculiar historiador i excap de llista d'ERC a l'alcaldia de Sant Vicenç dels Horts.

És evident que poc a poc tots els partits van mostrant les seves cartes de cara als propers comissis. Uns amb més gràcia, altres amb menys. Però el que està clar, és que tant des de CiU com des d'ER, es pretén presentar un projecte nacional de debò. Un avalat per la idea de suma que representa la Casa Gran. L'altre, és el candidat tripartit a Europa. Dos models de país prou diferents. Agradi o no, Junqueras és el candidat del Tripartit-2 a Europa atesa la prou demostrada submissió política d'ER al PSC-PSOE.

Però deixant de banda l'aspecte nacional del llegat que convindria que deixessin tots dos a Europa, crec que és fonamental que sobretot aconsegueixin acostar Europa a la gent. Acostar i sensibilitzar a la gent de la importància que té Europa, que no la vegin com quelcom llunyà, abstracte i dissenyat pels polítics. Convindria aconseguir un sentiment de comunitat, d'un europeïsme paral·lel al sentiment americà però dotat del sentit comú que caracteritza els pobles europeus.

Mentre no sentim nostra Europa, no podrem defensar a nivells màxims la causa nacional. I en això, tots tenim molt a fer.

Bookmark and Share