RSS
email

Article per a la Crònica de la Vida d'Esplugues - Gener 2009

ENTRE EL CONTINUÏSME I LA POCA IMAGINACIÓ


El passat mes de desembre el PSC-PSOE aprovava amb la soledat dels seus únics vóts, els pressupostos municipals per al proper any 2009 mentre que la oposició votàvem en contra d'uns pressupostos que un cop més ens han unit davant d'un model econòmic totalment inapropiat per a la nostra ciutat.

Inapropiat perquè cau en tres grans errors que determinen la línia política d'aquests pressupostos:

1.- En primer lloc, venen condicionats per l'increment de les taxes municipals, les quals van acabar pujant, també gràcies a la soledat del PSC-PSOE, en pràcticament un 5 %. Una manera d'afrontar els problemes de la gent en temps de recessió econòmica molt impròpia d'un govern que s'autoanomena “progressista”, quan el que realment fa progressar és l'afany recaptatori i l'asfixia econòmica de la nostra ciutadania. I encara s'enorgulleixen d'haver incrementat la globalitat del pressupost! I tant! Però a càrrec dels contribuents.

2.- En segon lloc, el continuïsme segueix presidint uns presspostos foscos i gens transparents. Uns pressupostos que amaguen l'excelència de la gestió en l'àmbit de la transparència com a model de gestió pública. Per què el PSC-PSOE ens posa partides genèriques sense especificar la destinació dels imports de cadascuna de les partides? Un exemple: “material divers per la policia local”. És que no saben quin material necessita el cos policial? O és que directament busquen la comoditat per no haver de donar explicacions? O els 400.000 € destinats a “redactar projectes tècnics”. És que no són capaços de dir-nos quins projectes tècnics requereixen aquesta elevada partida? O és que directament opten per impedir l'accés a la informació?? Com aquests exemples, un darrera l'altre. Exemples d'absoluta manca de transparència inadeqüats en ple segle XXI.

3.- En tercer lloc, en una situació de crisi, cal reforçar els pilars social i comercial de la nostra ciutat paral•lelament a dur a terme una dràstica reducció de despeses de publicitat i difusió d'actes, els quals suposen 1/3 part de la despesa generada entre promoció econòmica i ajudes socials. Dit en altres paraules, 1 de cada 3 euros es destinen a fer propaganda política. És més, no només no redueixen les despeses en publicitat, sinó que les mantenen. Que facin un esforç i inverteixin una part d'aquests diners en més ajudes socials i de promoció d'un comerç greument afectat per la crisi!

Doncs cap d'aquests punts ha estat susceptible de negociació. No podem entendre com aquest govern segueix malbaratant uns pressupostos municipals, fent-los continuïstes de l'”autobombo” i de la nul•la transparència, i on no han tingut la suficient sensibilitat com per posar especial interès en l'economia municipal en una època com la que estem vivint, i on també, per què no dir-ho, ni Tripartit ni Govern espanyol han pres cap mesura per a incentivar l'economia catalana.

En Zapatero porta un cacau mental que li acabarà passant factura per haver-se mirat la crisi des de l'escó de La Moncloa. Montilla ha passejat molt pel Japó però no ha aconseguit cap compromís en ferm de la indústria automobilística afincada a Catalunya, i Pilar Díaz ha optat per sobreviure a qualsevol preu, presentant uns pressupostos que no ens duran elloc.



Roger Pons
Portaveu del G.M.CiU


Bookmark and Share