RSS
email

Els excessos de la investidura d'Obama

Els americans són molt americans, i prova d'això és la macrofesta que van organitzar ahir per la investidura d'Obama com a pesident dels Estats Units d'Amèrica. Puc entendre l'eufòria que els hi pot suposar l'arribada al poder d'un polític com Obama, però d'aquí a estar-se festejant la investidura tot un dia ho trobo desmesurat.

Tindria lògica fins i tot que hagués estat el propi Partit Demòcrata qui hagués organitzat alguna recepció prèvia per a la investidura, però que amb diners de l'Estat s'organitzi aquell festival ho trobo excessiu.

Què passarà si algun dia Obama deixa de ser el bo i el magnànim per acabar sent un Bush? Ningú ho vol, cert, però un és bo quan demostra ser-ho, i per això crec que una mica de cautela o de prudència hauria estat sa.
I bé, és el nou president de la primera potència mundial, però que es concentri tant i tant protagonisme en una sola figura que els mateixos humans li han donat aquest poder, és una mica aliè a l'esperit proper que Obama sempre ha proclamat. I no dic que sigui culpa estrictament d'ell, sinó del sistema, però amb tant messianisme després acaben alguns com acaben. Esperem que a Obama el poder no el perverteixi.

Bookmark and Share