RSS
email

Contraris a la zona verda


El govern municipal està impulsant la introducció de les zones verdes d'aparcament al municipi. Ahir al ple justament portaven a aprovació una modificació de l'ordenança d'estacionament regulat a la qual vam ser els únics que vam votar en contra pels següents motius:

  1. Perquè el model de zona verda el PSC-PSOE l'està implantant perquè en el seu moment no va fer un control rigorós dels vehicles que aparcaven als espais reservats per als veïns residents dels diversos barris d'Esplugues. El descontrol i la deixadesa del govern en aquest àmbit ha provocat que ells mateixos trobessin una sortida contributiva pels veïns en aquest tema.
  2. Perquè controlant més els vehicles dels no residents que aparcaven als espais reservats, la utilitat de les zones de residents haurien incrementat de forma natural la seva utilitat.
  3. Perquè hi ha hagut unes presses incomprensibles a l'hora de presentar la nova ordenança ja que al mes de febrer arribava la primera aprovació i tres mesos després hem tingut la primera modificació de l'ordenança. Les presses els han fet fer-la malament.
  4. Perquè l'aplicació de la zona verda persegueix encobertament un afany exclusivament recaptatori justificat en la necessitat de garantir zones d'aparcament per a residents.
En aquest sentit, al ple municipal d'ahir vam plantejar el model alternatiu al del PSC-PSOE:

  1. La garantia de les places d'aparcament per a residents sense incrementar la despesa directa pel ciutadà passa per garantir un rigorós control dels agents de zones blaves respecte els cotxes estacionats als espais reservats per a residents.
  2. Elaborar una revisió dels espais per als veïns residents, i si cal, incrementar tot el que calgui els espais per a aparcar.
  3. Evitar que el ciutadà resident pagui per aparcar. Si fins ara no ho ha fet, és necessari que s'eviti aplicar un nou impost per a la butxaca dels nostres veïns, i especialment en uns moments de recessió econòmica. Ajudar al ciutadà també passa per no incrementar la pressió fiscal a través d'aquestes minúscules necessitats del dia a dia.

Bookmark and Share