RSS
email

Patxi López, delegat del Govern Espanyol a Euzkadi


Patxi López és lehendakari a hores d'ara, gràcies a l'aliança PSOE-PP. Una aliança que porta a la lehendakaritza basca per primer cop a la història, l'espanyolisme ranci i uniformista que proposa el PSOE.

Un cop més s'han menystingut el resultat de les darreres eleccions basques i els pactes "anti-guanyadors de les eleccions" s'han consumat amb aquest canvi de color polític. Curiós, si més no lògic, que López hagi promès el seu càrrec en castellà. És el PSOE, per això lo de "lògic". Però l'amenaça a l'autonomia basca torna a ombrejar la vida del poble basc.

Tot valia i a qualsevol preu, per fer fora el legítim guanyador dels comicis nacionals bascos: Ibarretxe i el PNB. Malauradament, ho deia Íñigo Urkullu, Euzkadi no tindrà cap lehendakari con Juan José Ibarretxe. Un polític que han defensat amb valentia i honestedat el seu model de País. L'experiment "Patxi" serà un drama pels bascos, però bé, tot i així, que almenys serveixi perquè l'"esquerra" basca s'organitzi una mica i d'aquí quatre anys eviti un nou cop d'estat com el que l'aliança Zapatero-Rajoy ha permès.

Quan es tracta de nacionalisme, els espanyols malauradament, sempre es posen d'acord.

Bookmark and Share