RSS
email

L'Ajuntament d'Esplugues en contra del que diu el TSJC

Una veïna fa dies ens va demanar informació sobre una plaça d'advocat que volia contractar el govern municipal per a gestionar els futurs pisos de protecció oficial. No teniem informació al respecte, de manera que vam buscar l'anunci de la plaça. Curiositats curioses, a l'anunci faltaven els criteris per evaluar els candidats, motiu pel qual al ple de gener vam demanar explicacions. La resposta va ser magnífica, van al·legar a l'article d'un reglament que està anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Autèntic però cert. És doncs en aquest sentit, que al ple de febrer hem tornat a demanar, aquest cop amb més contundència, explicacions al respecte, perquè a primera vista, alguna cosa està fallant, i aquesta foscor no hauria d'impregnar aquest afer.

Bookmark and Share

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Con este último episodio del "Ilustre" gobierno de Esplugues queda constatada la suma incompetencia y grave manipulación que impregnan un gran número de lo procesos internos del Consistorio. No creo que la intención de ampararse en un artículo anulado por el TSJC desde hace 5 años sea la de suplantar a éste, sino la de dar una rápida respuesta a fin de callar una incomodísima pregunta que podía poner de manifiesto irregularidades en el procedimiento de un concurso público.
Pues bien, en este caso, el remedio ha sido peor que la enfermedad. El Grupo Municipal Socialista, encabezado por Pilar Díaz, no sólo ha revelado el misterio (por no anticipar ya la corrupción) del proceso de elección del Letrado; sino también la inmediata necesidad de éste para que, al menos, asesore las respuestas del gobierno municipal en los plenos, con un mínimo fundamento jurídico, y después de haber revisado la jurisprudencia más reciente.
Mientras tanto, y después de casi 30 años, el pueblo de Esplugues sigue engañado por un gobierno que presume de talante y se aprovecha de los medios de comunicación públicos para vender la imagen deseada y no la real. El PSC de Esplgues sólo busca la permanencia eterna en el poder; ¡Acabemos todos con ella!
Vicky

Unknown ha dit...

NOTICIA A www.entrebastidors.info
revista@entrebastidors.info

L'alcaldessa promociona el sorteig de pisos que potser no es construeixen

El govern d'Esplugues de Llobregat ha omplert els carrers, fanals, plafons i bústies amb una campanya publicitària sobre un futur sorteig d'habitatge de “promoció pública”. Anuncien 800 pisos “públics i assequibles” en els propers 4 anys que potser mai es faran i ja comencen a recollir sol·licituds i queixes pel sorteig de 246 habitatges (64 de lloguer) de 38 a 91 m2 dels quals no hi ha ni un sol fonament. El sorteig serà el 2008 i tots els partits polítics clamen al cel perquè na Pilarín Díaz, alcaldessa pel PSOE, els hi guanya sempre l'esquena en això del màrqueting electoral. Encara no s'ha fet l'aprovació definitiva d'algunes promocions que publiciten i trobem processos judicials pendents que poden anul·lar projectes com el pla Caufec o la reconstrucció dels mercats municipals. Això de prometre no és nou doncs a la campanya electoral de fa 8 anys el PSOE parlava de la construcció de més de 300 pisos que ningú ha vist mai.

Col·lectius vulnerables?
Aquests pisos no estan destinats a solucionar la manca d’habitatge de la gent més vulnerable del poble. El preu actual del m2 a preu concertat a Esplugues oscil·la entre els 1.920 i els 2.340 euros (zona A i A2, segons la Generalitat). A sobre, quan es faci efectiva la compra (2009...), els preus s'adaptaran a la normativa vigent, és a dir, pujaran. La hipoteca pot passar dels 30 milions ptes, trasters i aparcaments van a part. A les bases d'accés al sorteig s'exclou a persones que cobrin elles soles més de 57.000 euros l'any, tot un detall. Tampoc el sou pot ser inferior a un 5% del preu de l'habitatge, és a dir, l'objectiu principal del sorteig és assegurar que les promotores privades vendran els seus pisos a gent que podrà pagar la hipoteca corresponent. L'ajuntament a més potencia la creació de 'ghettos' determinant quins ingressos mínims i màxims has de tenir per a optar a cada promoció. A Can Vidalet i Sant Llorenç els ingressos per a accedir al sorteig són uns 9.000 euros anuals inferiors que els de la promoció de Plaza & Janés.

I els números no acaben de quadrar!
Mentre a la propaganda diuen que sortejaran 50 pisos de venda al sector Plaza & Janés, a les bases aprovades pel ple municipal apareixen 30. Als mercats passa al contrari: es publiciten 159 de lloguer però es sortegen 170. Dels primers 162 pisos de venda a sortejar, l'ajuntament es reserva un màxim de 50 habitatges per a reallotjar famílies forçosament expropiades per altres projectes. D'altra banda, l'ajuntament ha censat en 900 els habitatges buits que hi ha a Esplugues però no adopta cap mesura per a que la gent més necessitada els hi doni un ús que no sigui l'especulatiu.

En 24 anys de govern de PSOE en solitari s'han promogut 29 habitatges a tot Esplugues.
La normativa urbanística obliga a la promotora a cedir gratuïtament a l'ajuntament un 10% de cada promoció. D'un bloc de 70 habitatges, l'ajuntament disposa de 7 en propietat. El greuge per a la població és que el govern local sempre ha bescanviat a la baixa aquest 10% de pisos per diners que ha ingressat a les arques públiques (sous, dietes i publicitat...).