RSS
email

Legalitzar totes les drogues?

Em sembla que la Catalunya d'avui té altres prioritats més essencials i més necessàries que no pas plantejar-se si s'han de legalitzar totes les drogues, tal com ha proposat el Conseller de l'Interior, el comunista Joan Saura. Ni és moment ni és convenient posar a l'abast de tothom les drogues. En tot cas, la legalització de les drogues hauria de passar per un control molt estricte i d'algunes drogues per a finalitats estrictament terapèutiques. En cap cas veig positiu universalitzar l'accés a les drogues. És com dir que a partir d'ara tothom tindrà dret a ocupar habitatges. Seria el caos. Però potser Saura treu calculadament ara el tema de les drogues, justament per desviar l'atenció de les grans pífies que està fent en l'àmbit de la seguretat ciutadana a Catalunya i no parlar del desgovern que pateix el cos de Mossos d'Esquadra, dels polèmics robatoris efectuats per lladres "silenciosos" o els darrers desordres protagonitzats pels okupes. Conseller, resolgui els problemes que té sobre la taula, i les drogues deixi-les per un altre dia. Avui això no toca. I dispensi el plagi President Pujol.

Bookmark and Share

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Sembla que escriguis posts amb una màquina de fer posts automàtica. Et limites a criticar tot el que no és CIU i a parlar bé de tot el que vé de l'esfera burgesa-convergent.

Això de tenir carnet de CIU sembla que és com formar part d'una secta.
A més, fas servir termes passats de voltes i elementals com ara "la Catalunya d'avui", "això no toca", "desgovern", una mica com quan un futbolista diu frases com "el futbol es así".

La crítica barata i sense arguments demostra falta de maduresa política i personal. Si realment no estas d'acord en una cosa, no et limitis a criticar-la, dona arguments.

Anònim ha dit...

El món de la droga no és el món del jiji, jaja, de em foto un porro i passo bé la tarda, que és potser al que està acostumat el senyor Saura. És un món amb moltes ombres, famílies que ho passen malament, víctimes, i sobretot, gàngsters.

Anònim ha dit...

A l'anònim: Les propostes de CIU ref. tema drogues fa anys q es fan i es renoven. Informa't. Ref. al que anomenes esfera burgesa-convergent (és un terme, com tu dius, passat de voltes) el burges ara és el socialista que és qui té el poder (ajuntaments, diputació, generalitat) i aquesta´darrera no per les urnes, tant odi ens tens?? per haver guanyat tots aquests anys democraticament??. Ref. al comentari de la secta creia que això era una democràcia i es podia ser del partit que es volia... Ref.a la crítica barata (sempre segons tu) com a mínim ell no insulta cosa que tu si fas : esriure posts, esfera burgesa-convergent, secta,termes passatsdevoltes,crítica barata i sense arguments, falta de manduresa política i personal (és fort això de personal), crítica. En fí, quan s'acaben els arguments es passa a l'insult ¿oi?

Anònim ha dit...

Elisenda (si és que no ets el mateix autor del post),

Potser CIU té propostes en matèria de drogues, però l'autor de l'article no. Ser burgès (o de família adinerada si t'agrada més) no té res a veure en governar si el poble t'ha escollit.
Com? que els qui governen la Generalitat no ho han aconseguit per les urnes? Que potser PSC+ERC+IC no sumen més del 50% dels diputats? Si no entens això és que no entens el que és la democràcia.
Es pot recolzar un partit, però quan això es converteix en una religió, com en el teu cas, és molt perillós. Si revises la història d'Europa ho veuras.

Anònim ha dit...

Em limito a opinar sobre el que crec que és opinable. Dies enrera comentava sobre les crisis d'Unió, i crec que Unió encara avui també és CiU. Això per començar.

En segon lloc, el carnet de CiU no existeix anònim. O ets de Convergència o d'Unió.

Tema termes passats de voltes, sàpigues que és la teva opinió.

Crítica barata? Crec que al post justifico clarament per què Saura ha d'afrontar altres temes de màxima urgència pel país abans que les drogues. Si tu creus que és prioritari legalizar les drogues i deixar en segon terme la seguretat ciutadana, jo crec que no. Respecto la teva opinió, però no la comparteixo. El que sí qüestiono es que diguis que no dono arguments.

Respecte a què qüestionis que si l'Elisenda és el mateix autor del post, és a dir jo, sento dir-te que tens poca habilitat per captar l'estil d'escriure d'aquesta lectora i del meu (que estic segur que vas seguint) com per veure que som persones diferents. Sempre he donat la cara a tots llocs, des de Busot fins al Tripartit-Watch passant per altres blocs particulars. No tinc costum de tenir dues marques segons pel que m'interessa.

Anònim, tu que tant critiques i et presentes com anònim i sense voler donar la cara, sàpigues que el post no pretenia obrir debat sobre el tema de les drogues en sí, sinó en evaluar les prioritats de govern d'un Conseller. És evident que si hagués volgut fer una tesis sobre les drogues, hauria motivat en una altra línia el post.

I és lamentable també, que quan les coses no van bé, certs polítics (Saura inclòs) busquin elements per desviar l'atenció.

Respecte al que retreus a l'Elisenda de què els qui "governen" (que és ser molt agosarat) no ho han aconseguit a les urnes, doncs sàpigues que no. Que vas errat. Les urnes van donar un resultat, i el Parlament va apostar per una alternativa als resultats electorals. I si ets incapaç de separar resultats electorals amb acció política del Parlament (on s'inclou també l'elecció del Govern) poc coneixement tens del tema.

En fi, aquests que s'omplen la boca de parlar i criticar, i dir que jo no dono arguments, i que faig crítica barata i noséquè més de la maduresa, són els qui acusen, en aquest cas a l'Elisenda, de què recolza un model polític però que es converteix en una religió és molt perillós, home, m'agradaria que si fes aquesta afirmació, l'argumentés i ens expliqués coses més interessants i més fonamentades que limitar-se a deixar anar afirmacions contra una lectora que, d'acord o no, ha motivat els seus arguments.

Però bé, sovint caiem en exigir als demés el que nosaltres no estem disposats a donar.

Anònim ha dit...

Anònim: El tema de les drogues és un tema MASSA seriós; qui cregui que legalitzant-les s'acaba el problema o bé és un il·lús o bé no ha aconseguit negociar correctament la seva part amb la màfia local.