RSS
email

La cara amarga d'aquestes eleccions: l'abstenció

Ja fa temps que la tendència va a la baixa. Primer va ser amb les eleccions al Parlament de Catalunya, després amb el referèndum sobre l'Estatut d'Autonomia i ara amb les eleccions municipals, que en el cas d'Esplugues, la participació ha caigut vora un 8,5 % situant-se al límit del 50 % de la població. Realment és un fet preocupant. I és en aquesta línia, tan o més preocupant que això, que en aquest cas la guanyadora de les eleccions municipals estigués eufòrica tot i fer-li la reflexió que li vaig fer de l'abstenció, la mateixa nit electoral. Amb un simple "hem de reflexionar però jo estic molt contenta" va acabar la breu conversa que vam tenir. Polítics d'aquest tipus que miren més per ells que per la realitat de la població, polítics que prometen el que no es creuen ni ells, polítics que fan pactes per ocupar el poder pel poder i desbancar els partits guanyadors de les eleccions, motiven que cada dia hi hagi més abstenció. Clar, que vistes les declaracions d'alguns consellers, més valdria tancar el xiringuito i posar el comptador a 0 a tots nivells. Cal una profunda reflexió sobre l'abstenció, però amb molta més força, cal començar a canviar les coses des de la política, i si no som nosaltres els primers en creure-hi, malament rai.

Bookmark and Share

3 comentaris:

Marc Arza ha dit...

Allò preocupant és que tot i els laments que segueixen la jornada electoral, els responsables polítics acostumen a oblidar l'abstenció als pocs dies.

A Reus això no passarà per que comptem amb un personatge estrafolari que recordarà a cada Plè que hi ha una creixent desafeccío ciutadana.

http://catalunyafastforward.blogspot.com/2007/05/abstenci-i-alerta-ridiculista_28.html

Fins aviat,
Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com

Anònim ha dit...

Bé, jo crec que la falta de memòria no només és atribuïble a polítics sinó també a societat civil. La gent no recorda res del passat, i això és tan perjudicial com que els polítics no siguin fidels als seus objectius de servei.

Anònim ha dit...

TOTS A FAVOR DEL RACISME!
En els resultats electorals, tothom acaba dient que ha guanyat. Però en aquesta ocasió els mitjans de comunicació han mostrat una especial predilecció per afavorir i publicitar el màxim la gent de Plataforma X Catalunya. I de fet els donen a ells com a guanyadors.
Només cal recordar que la primera vegada que es va presentar, quan el tal Anglada era un perfecte desconegut (excepte a Vic on diuen que és conegut per les seves actitud violentes i com admirador de Blas Piñar), els grans mitjans de comunicació li van oferir una publicitat gratuïta descomunal. Mitja pàgina per exemple a La Vanguardia, i un tracte també considerable i molt per sobre del que hauria estat normal, en altres mitjans. De fet, es pot dir que l’Anglada el van fabricar aquests mitjans de comunicació. Sense ells no hauria fet res.
I ara està passant el mateix. Ha tret menys de vint regidors, concentrats en unes poques poblacions, encara que sigui escandalós el cas de Vic o del Vendrell, però el més important és que tots els mitjans s’han abocat a fer-li una propaganda gratuïta fantàstica, impagable. Com bojos, des del Bassas, a la Terribas, passant per la resta de mitjans de comuncació estan interessats a publicitar-lo i donar-li tot el suport possible per garantir que pugui continuar pujant a nivell polític. Hipòcritament aquests periodistes, que els cau la bava per potenciar el racisme, acaben dient que ho fan precisament per desenmascarar-lo, cosa que és absolutament falsa. Què més voldrien altres grups polítics i moviments socials amb molt més pes i representatitivat que aquest tenir la meitat del tracte que li estan dispensant.
Si creix el racisme, ja sabem perquè. No és pas perquè hi hagi gent com l’Anglada, sinó perquè tenim els periodistes que tenim.