RSS
email

Royal o Sarkozy?


Ahir va fer-se el debat entre el candidat de la Unió per a un Moviment Popular, Nicolas Sarkozy y la candidata del Partit Socialista Francès, Sègolene Royal; tots dos, els candidats més votats en les darreres eleccions a la Presidència de la República Francesa.

Escoltant els mitjans de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, vaig concloure que el debat havia estat empatat entre la candidata socialista i el candidat de la UMP. Ara bé, la sorpresa va venir quan altres mitjans de comunicació (ràdio, premsa i internet) van donar una visió del debat bastant més diferents que el que va donar la CCRT.

Sembla ser que Sarkozy va demostrar tranquilitat i autocontrol durant el debat, i que Royal en canvi va perdre els papers en alguna ocasió. També van destacar les diferències ideològiques entre ambdós candidats. Cert és que fos com fos, els mitjans públics catalans van voler donar un cop de ma a la candidata socialista donant una aparent victòria respecte Sarko, però la realitat va ser una altra.

De fet aquests dies el clima polític francès fa entreveure la possible victòria de Sarkozy. Veurem però què acaba passant ja que el centrista François Bayrou no s'ha decantat per cap dels dos candidats. Esperem que el centre polític francès vagi guanyant poc a poc terreny ja que tant Sarkozy com Royal representen radicalitat als dos extrems de l'eix polític.

Bookmark and Share