RSS
email

A mig camí entre la Diada i la Festa Major

El curs polític ha més que començat, i de fet, aquest matí hem fet la primera junta de portaveus després del periode estival. Entre altres temes, han sortit la Festa Major i evidentment, la Diada Nacional.

De la Diada què dir? Un cop més les reticències del PP a les estalades que la gent d'Esquerra deixa al monument a l'11 de Setembre abans de la ofrena institucional. Un PSC-PSOE equidistant entre PP i la resta de forces. I per més inri la negativa socialista a passar-nos el discurs que l'alcaldessa llegirà a l'acte institucional tot justificant que serà un discurs que integrarà tothom. Actitud a la que m'he hagut de plantar per recordar que el que convenci al PP a mi no em convencerà. Per tant, s'enfonsa l'argument guvernamental. Veurem què passa el dia 11.

Sobre la Festa Major, poques novetats. Vam demanar el mes de juliol tant a la comissió informativa com per escrit que se'ns facilités desglossat l'import dels actes contractats per a la Festa Major, i l'única dada que ens van donar va ser l'import de 215.000 € destinats a la mateixa. Se'm fa complicat de creure que sent agost un més inhàbil, a finals de juliol encara no tinguin contractat res. Són ganes d'ocultar informació o simplement que fan les coses tan malament que la Rosario vindrà a última hora i contractada al mes de setembre, quan des de juliol ja s'ha estat publicitant pels carrers d'Esplugues?

A tenor de la Festa Major, des de Convergència i Unió vam proposar alternativament que els focs artificials enguany es facin de nou a la pista de l'antiga escola Conxita Udina (avui on hi ha ubicada la biblioteca) ja que la Plaça Catalunya, amb motiu de les obres de l'auditori està inservible per acollir amb seguretat l'espectacle piromusical i que a més el govern no té definit encara un lloc definitiu malgrat valorar el Severo Ochoa com a alternativa.

Ja veurem com finalment no es faran els focs al barri del Gall. Per què? Doncs perquè tot i ser un lloc vàlid que va ser "seu" dels focs durant una pila d'anys mentre no exitia la Plaça Catalunya, la proposta ha sortit d'un partit de la oposició que es diu CiU. I en aquesta corporació, lamentablement, les propostes que tiren endavant no acostumen a ser les de la oposició malgrat ser bones idees.

En fi, seguirem espectants per veure com segueix aquest mes de festes i festivitats.

Bookmark and Share