RSS
email

170 a 173


170 a 173. Així és com va quedar la votació d'ahir al Congrés dels Diputats, on es reprobava i es demanava la dimissió de la Ministra de Foment, Magdalena Álvarez, pel permanent caos en les infraestructures catalanes i per la seva nefasta gestió.

Malauradament, la polèmia ministra es va salvar de la reprovació gràcies als vóts dels diputats del PSOE, dels diputats del PSC, i dels grups parlamentaris del PNB, BNG, Chunta Aragonesista i dos trànsfugues del PP i Coalición Canaria.
Per la seva banda, els 170 vóts van ser dels diputats de Minoria Catalana (CiU), dels diputats d'ICV-IU, dels diputats d'ER i del grup parlamentari del PP.

És preocupant especialment, que els diputats catalans socialistes preferissin de nou servir els interessos del govern de Rodríguez Zapatero als interessos de Catalunya i dels catalans. És la prova definitiva, per aquells que encara tenien dubtes, que els socialistes ens van enganyar amb allò del "Si gana Zapatero, gana Catalunya". Tampoc entenc el vót de PNB i BNG sobre aquest cas, tot i que, malgrat no entendre'l o no compartir-lo, no deixen de ser amics dels catalans, però no catalans. Claríssima diferència per tant, amb els 21 diputats del PSC.

Tanmateix ja tenim eslògan per les properes eleccions generals pel PSOE-PSC: "Si gana Zapatero, pierde Catalunya". Bé, crec que aquest eslògan serviria també per a Rajoy i la seva negativa de retirar el recurs contra l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.



Bookmark and Share

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Es en relació al comentari que has deixat al web local de CiU a Móra d'Ebre, en relació a la noticia que esmenta el tema d'en Sirera.
Dius que no estas d'acord amb "nosaltres", jo et pregunto, amb que no estas d'acord amb "nosaltres"?. Suposo que hauràs pogut observar que "nosaltres", no ens pronunciem en relació a la noticia, l'únic que fem és reproduir una noticia (de manera literal)tal i com apareix en un altre mitjà. Com suposo que ja pots imaginar, la titulació universitària i l'ocupació laboral de la sra. d'en Sirera, no ens treu pas la son, i ens sembla força curiós que algú ho esmenti tal i com ho fa el mitja de referència, per aquest motiu varem publicar la noticia al nostre web.
Administrador del web ciumoradebre.cat

Anònim ha dit...

Bé, és molt fàcil dir que no us pronuncieu però a l'hora de la veritat pengeu la notícia al vostre web, dit en altres paraules, la feu vostra, ja que no hi feu constar cap punt de vista contrari al contingut de la notícia. Per això que crec que és una mica tendenciós posar-ho i no citar el vostre posicionament.

Per la resta, enhorabona! Sou dels pocs municipis que teniu el web al dia!

Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

¿Y qué es lo que os extraña? No es más que un fiel reflejo de lo que es y significa el nacionalismo: el egoismo!!! Los nacionalistas catalanes miráis sólo por el territorio catalán y los nacionalistas vascos hacen lo propio por el suyo. Pues si M. Álvarez les lleva el Ave, se lo agradecen...si elPSE les aprueba los presupuestos, después son fieles en la votación. Como ha hecho y hará CIU con los futuros gobiernos del PSOE y PP.
Saludos,

Vicky

Anònim ha dit...

Malauradament, el nacionalisme és igual per a uns i per a uns altres. Sempre des de l'Estat es parla dels nacionalismes perifèrics (català, basc i gallec), però mai es parla del nacionalisme espanyol.

Bé, en aquest cas no és el mateix tipus de nacionalisme, ja que el nacionalisme espanyol és excloent, a diferència de la resta de nacionalismes que conviuen a l'Estat Espanyol.

Anònim ha dit...

Mezclando términos....
A ver, el nacionalismo español que alegáis los nacionalistas cuando se os tacha de sectarios y egoistas, no existe...es un término erróneo puesto que en el momento en que una sociedad tiene un territorio, un estado y un pueblo, ya es un "estado nacional" o como se le quiera llamar y no ha lugar a aspiraciones identitarias o nacionales, pues ya ha alcanzado el máximo estatus posible. A partir de ahí, colocar la bandera en las instituciones públicas, desplegar las fuerzas de seguridad y hacer cumplir sus leyes son deberes comunes de cualquier organización estatal, que no ejercicio nacionalista.
Así que el nacionalismo español ni es ni deja de ser excluyente, pq simplemente no existe. Como no existe el nacionalismo francés, ni el inglés, ni el italiano (y sin embargo si que existieron el alemán o italiano con Bismarch o GAribaldi cuando crearon ambos estados nacionales aún inexistentes).
Hablas de nacionalismos no excluyentes....¿me lo puedes definir? el nacionalismo catalán no sera excluyente frente al vasco, mientras sus ámbitos de actuación y sociedades sean diferentes como hoy en día...pero imagínate un nacionalismo vasco, y uno catalán actuando sobre el mismo territorio y la misma sociedad....igual, entonces,si que apreciarias esa exclusión cuando los puntos comuens fueran más allá de formar una coalición para las olvidadas elecciones europeas.
Saludos,
Vicky