RSS
email

Debat a Esplugues TV



Abans d'ahir vam gravar el nou format del Pols de la Ciutat, que s'emet per Esplugues TV, i que aquest nou curs polític ha adptat el format de tertúlia entre els diversos portaveus dels grups municipals de l'Ajuntament d'Esplugues.

Ahir van fer-ne la retransmissió, i vaig poder visualitzar com a espectador quin paper jugava cadascún dels electes que formavem part de la tertúlia. No pretenc ara, ser crític amb la resta de regidors, però sí que voldria resumir breument com vaig veure a cadascún d'ells.

Els temes que es van tractar van ser dos. Per una banda l'enganxada de Joan Carles I amb Hugo Chavez, i per altra banda, el tema local tractava sobre Caufec i la detenció del jove al que fa uns dies vaig dedicar un post.

Sobre el tema internacional destacaria dos blocs molt clars. Un que el formavem CiU, PSC-PSOE i PP, en el que entre els tres vam qüestionar la legitimitat, les formes, el passat i el populisme demagògic del president veneçolà, i on vam admetre (amb menys intensitat per part del PP) el correcte paper que va jugar Rodríguez Zapatero. L'altre bloc el van constituïr ICV i ERC, on van remarcar molt especialment la legitimitat de la figura de Chávez i de Daniel Ortega. Sens dubte, van dur a terme un discurs molt anticuat, basat en un suposat neocolonialisme espanyol, i en una crítica permanent a la inversió espanyola a l'Amèrica Llatina.

Pel que fa al tema local, aquí els dos blocs clars van ser PSC-PSOE i PP per una banda, defensant el projecte Caufec, i per altra banda el bloc ICV, CiU i ERC, històricament contraris a aquest projecte urbanístic. Tanmateix, vull destacar que rebutjo absolutament les formes amb què ICV va defensar els seus postulats al plató de la televisió local, que no van deixar de ser obscens, populistes i radicals, per tal de mantenir la seva tònica "d'esquerres".



Bookmark and Share

1 comentaris:

Marc Arza ha dit...

Roger,

A l'Olla de Grills s'ha obert un debat interessant: o PSOE=PP o CAT=PSOE.

http://olladegrills.wordpress.com/2007/11/18/o-psoepp-o-catpsoe/

T'hi apuntes?

Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com