RSS
email

El PSC-PSOE perd el nord acusant CiU de voler desgastar el govern municipal

Dimecres passat vam tenir el ple del mes de novembre. Un ple a priori curt de punts per aprovar, però que es va allargar per les preguntes que els veïns ens van brindar. També una declaració conjunta de PP, ICV, CiU i ERC que demanava la dimissió de la ministra de Foment pel caos de RENFE va motivar un llarg debat en el que el PSC-PSOE va mostrar-se crític amb l'altra meitat del consistori.

Respecte als punts a tractar, vull destacar la quarta modificació del crèdit dels pressupostos que efectua el PSC-PSOE a la carta econòmica d'aquest 2007. Si aquí sumem els més de 117.000 € que han afegit per a despeses de publicitat institucional, doncs cal fer una nova parada per analitzar quina mena de política econòmica porta el govern de la exdiputada socialista. Sembla un motlle adaptable als interessos del partit, més que adaptar-se a una rigorositat econòmica necessària per donar transparència i joc net a les finances locals.

En l'apartat de mocions, vam aprovar conjuntament tots els partits tret del PP, una moció per donar suport a Acció Cultural del País Valencià fruit de la sanció que el govern de Francisco Camps (PP) va posar-li amb motiu de la campanya que Acció Cultural va fer per donar suport a les emissions de TV3 a les terres valencianes.

L'altra moció que va provocar un atac de banyes a PSC-PSOE i a ICV va ser una que tractava de la violència de gènere, amb motiu del dia internacional que se celebrarà el proper diumenge. En el moment en què Convergència i Unió va proposar que també es parlés dels casos de violència de gènere a Esplugues, i que també es tingués present la feina del Consell de la Dona i de les entitats de dones que hi ha a Esplugues, la regidora de la dona, alcaldessa i regidora de temes econòmics, va acusar-nos de no voler arribar a un consens amb aquest tema i de voler desgastar el seu govern.

Ara bé, crec que és de sentit comú que si som electes de la vila d'Esplugues, sense menytenir realitats i drets fonamentals bàsics arreu del món, també tinguem present que la nostra feina es deu pel territori pel que hem estat escollits. I en tot cas, la nostra proposta pretenia sumar i no restar, tal com va voler acusar-nos fora de lloc la presidenta del Ple.

Malauradament, el mal costum que tenen PSC-PSOE i ICV-EUIA de presentar al ple d'Esplugues mocions que res tenen que veure amb el nostre poble i que tan sols responen a l'afany de poder dir que són "progres" i fan "molta feina" presentant mocions genèriques i que obvien la realitat municipal, ahir va constatar-se més que mai, amb l'atac de banyes per part d'aquests partits, al veure's incapaços de dir ni una sola paraula referent a Esplugues, essent CiU l'únic partit que va vetllar per la realitat municipal. Això els hi passa per creure's que tenen el monopoli en la defensa de la igualtat de gènere, tot i que al ple d'ahir es va evidenciar qui juga pels interessos de la ciutat que ens ha escollit com a representats seus.



Bookmark and Share