RSS
email

Article del Pont d'Esplugues - Desembre 2007

EL PSC-PSOE S'OBLIDA DE LES DONES D'ESPLUGUES


El passat diumenge 25 de novembre, celebràvem el dia internacional contra la violència de gènere i d'una manera molt especial, contra les grans afectades que són les dones.

El ple d'aquella mateixa setmana aprovava una proposta de suport a les víctimes de violència de gènere i condemnàvem, com no pot ser d'una altra manera, els casos d'aquesta flagrant persecució i limitació dels drets humans de les dones.

Ara bé, la gran sorpresa al ple va ser quan Convergència i Unió, a banda de reconèixer la bona voluntat del contingut de la proposta, va proposar també, que aquesta proposta recollís dades i informació sobre els casos de violència de gènere a la nostra vila. Vam proposar també que es reconegués públicament la bona feina que està fent el Consell Municipal de la Dona, així com les associacions de dones existents a Esplugues.

Uns reconeixements que no només no van acceptar ni PSC-PSOE ni ICV, sinó que especialment la regidora de la Dona i alcaldessa va acusar-nos de voler desgastar el govern municipal, només perquè els regidors de CiU d'Esplugues vam demanar que es tinguessin en compte les dones d'Esplugues, ciutat per la que al juny passat vam ser escollits per molts de vostès. I creiem que això és totalment compatible amb denunciar els casos de violència de gènere aliens a la nostra ciutat.

Una relliscada del tot impermissible a una senyora que es pensa que té el monopoli de la defensa de la violència de gènere. Però de vegades, presentar propostes que arriben de les centrals dels partits polítics, i que ni tan sols se les llegeixen perquè res tenen que veure amb Esplugues, passa factura quan no es té present a la gent que ens ha encarregat que els representem a l'Ajuntament d'Esplugues. És el risc de les polítiques d'aparador que duu a terme el govern municipal.

En qualsevol cas, ens enorgullim d'haver sortit en defensa de les dones d'Esplugues. Ens enorgullim de ser diferents al PSC-PSOE i de tenir el nostre propi model de ciutat, perquè en definitiva, som gent d'Esplugues i ens devem a Esplugues, amb solidaritat a la resta de la societat, sí, però a Esplugues també.

Només em queda, en nom de Convergència i Unió, desitjar-los unes bones festes nadalenques i una bona entrada d'any.


Roger Pons
Regidor-Portaveu de Convergència i Unió


Bookmark and Share