RSS
email

Article publicat a la Crònica de la Vida d'Esplugues

NO ANEM BÉ AMB EL MODEL FISCAL DE PILAR DÍAZ


Ni la solució passa per incrementar els impostos d'una forma desmesurada, ni tampoc passa per baixar-los radicalment si volem que l'administració segueixi prestant uns serveis mínims per a la nostra societat. Ara bé, entre incrementar els impostos d'una manera pausada i gradual, o incrementar-los per sobre i molt per sobre del que s'ha incrementat el cost de la vida, és una aberració i una injustícia que abandona el sentit comú i aposta per un increment de la pressió fiscal sobre una societat com la nostra, on els joves i els no tan joves no ens podem emancipar per culpa dels sous mileuristes i pels preus dels pisos.

Valgui la pena recordar que l'habitatge a la nostra vila és dels més cars del Baix Llobregat i de Catalunya. I la resposta de la sra. Pilar Díaz, alcaldessa i regidora de Serveis Econòmics és incrementar l'impost de béns immobles (principal impost que paga la nostra ciutadania) fins a un 8%. Ni més ni menys que 5,2 punts per sobre de l'increment del cost de la vida.

Des de Convergència i Unió vam votar en contra d'aquest increment i d'altres (entre ells volem destacar el 10% de les llicències d'obertura; una manera incomprensible de fomentar la dinamització econòmica de la ciutat), per considerdar-los claríssimament abusius i globalment injustos amb les dificultats econòmiques que tenen moltes famílies que tiren endavant amb hipoteques i amb fills, i també d'una manera molt especial les dificultats de les i dels pensionistes.

Entenem que un increment fiscal d'aquestes dimensions hauria hagut de ser gradual i no amb les estridències amb què s'ha fet efectiu. Però bé, una majoria ha fet la confiança a polítics que aposten obertament per asfixiar econòmicament les nostres butxaques. Potser arribem a trobar-nos amb gent que els ha fet confiança i que es queixarà per aquests increments, però bé, quan es fa confiança a algú, cal saber també les conseqüències de la seva gestió, i el PSC-PSOE ens deleita amb aquest "delicatessen".

Seguirem treballant malgrat les dificultats que dóna l'actual majoria absoluta, per canviar aquestes pràctiques injustes amb la butxaca dels electors. Per alguns, aquests electors són simples contribuents. Per a Convergència i Unió, aquests electors són els titulars de la sobirania popular. Esperem que això, els faci reflexionar.



Roger Pons
Regidor-Portaveu de Convergència i Unió

Bookmark and Share

1 comentaris:

Luis Fernández del Campo ha dit...

Totalmente de acuerdo, Roger. Dale caña, que los sufridos ciudadanos no nos merecemos esta gestión.