RSS
email

Tracten de delinqüent a un rebel


Amb motiu de la ocupació de les màquines que estan treballant per a fer efectiu el Pla Caufec que van dur a terme membres de la Plataforma contra el Pla Caufec, ahir per la tarda, els Mossos d'Esquadra detenien en J.N, un dels activistes més coneguts d'aquesta plataforma.

La detenció va acabar amb la pernoctació de J.N a la comissaria dels Mossos d'Esplugues, on ha passat la nit, i on aquest matí l'han portat cap als jutjats de la ciutat per a fer una declaració.

Si bé des de la federació nacionalista sempre hem intentat ser sincers amb la gent de la Plataforma, defensant-la i donant-hi suport quan hem cregut, i sent crítics amb les seves accions quan no hem estat d'acord, crec que amb aquesta intervenció policial la conselleria de l'Interior (ICV - partit que porta un doble discurs perseguint els membres de la Plataforma via conselleria, i després es fa la foto amb la Plataforma a nivell local) s'ha passat totalment de voltes.

I és que una cosa és que identifiquin els membres que puguin dur accions les que anomeno "estil Greenpeace", i una altra cosa és que facin passar a un dels seus membres, la nit a la comissaria, i que arribi als jutjats en una furgoneta d'antiavalots, emmanillat i amb més de 8 mossos i 4 agents de la policia local.

No és permissible que en un estat de dret pretenguin tractar a un ciutadà rebel, com si fos un delinqüent. No és permissible que als holigans que van venir aquesta setmana seguidors dels Rangers d'Escòcia (partit contra el Barça) i que van trencar mobiliari urbà i que es van orinar per molts punts de la ciutat, els Mossos no carreguessin contra ells, i contra un manifestant pacífic antiCaufec el portin als jutjats com si d'un terrorista es tractés.

En un estat de dret, és fonamental també, que qui té la legalitat de la força (els cossos policials) la sàpiga aplicar d'acord amb el grau del delicte o de la falta que s'ha comès, i en el cas del J.N, l'excés evident dels Mossos d'Esquadra s'ha fet palès de manera irremediable.

Potser caldrà políticament demanar responsabilitats als dirigents del govern català d'ICV, així com als dirigents locals del PSC-PSOE per la seva complicitat amb el Govern.

Veurem com acaba, però com a veí i com a representant públic, no em puc quedar amb els braços creuats.



Bookmark and Share