RSS
email

Lleida, territori de contrastos


Sembla ser que poc a poc les comarques poc a poc van patint la modernització de les infraestructures. En aquest cas em refereixo a la voluntat que té el Govern de construïr una variant per als pobles lleidatans de Coll de Nargó (CiU) i Organyà (PSC-PSOE). Una variant que pot aportar seguretat al municipi, però al mateix temps pot ensorrar una bona part de les economies local dedicades al sector serveis per la falta de clients de pas, motiu aquest últim, que enfronta aquests alcaldes de l'Alt Urgell envers el Govern.

De Lleida els mateixos lleidatans l'adjectiven com una terra "privilegiada i amable". Els seus contrastos de zones d'alta muntanya amb zones àrides, permeten gaudir tot l'any d'una gran varietat d'esports (sobretot a la zona del Pirineu), d'una cultura singular, d'una gastronomia autòctona i d'un turisme rural extès per tota la província.

Lleida té també una extensa i variada mostra d'art i arquitectura, presidida per una concentració d'art romànic dels més importants d'Europa: la Val de Boí, que ha estat també declarada Patrimoni Mundial de la Unesco. Una riquesa artística combinada amb una complerta oferta d'esports d'aventura gràcies als diversos espais naturals, entre ells destacable el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, tutelat pel Govern de Catalunya.



Bookmark and Share

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Senyor Pons, vista la seva admiració per la Terra Ferma, l'animo a presentar-se a l'alcaldia de la ciutat de Lleida, doncs necessitem joves convergents amb empenta i capaços d'acabar amb l'etern acomodament socialista que s'ha instaurat a la Paeria.

Un lleidatà.