RSS
email

Americanitzant el Nadal


Sembla que cada any anem enterrant les tradicions autòctones referides al Nadal. Aquest pont he pogut passejar-me per la fira de Santa Llúcia de la Sagrada Família, on he pogut constatar que cada cop anem a menys, que cada cop s'imposen més Pares Noëls i renos i menys reis i caganers.

La setmana passada era a la fira de la Catedral i tres quarts del mateix. Tenint tradicions i personatges propis del Nadal català i espanyol, per què ens entestem a seguir referents estrangers? És que no són prou vàlids el tió o els Reis Mags?

Deu ser que no, perquè cada dia tenen menys pes respecte a altres figures nadalenques. Estem davant d'una descristianització de les festes de Nadal? És una descristianització progressiva que va venint des de fa temps? No ho sé, però el que està clar, és que jo trobo molt més simpàtics el tió i els Reis Mags, que no pas el Pare Noël. Si no tinguessim personatges, tindria sentit anar-los a buscar a fora, però per sort nostra, encara tenim referents nadalencs prou vàlids.



Bookmark and Share